Головна » Новини » Новини та коментарі » Чернівці святкували День вишиванки
7-05-2012, 12:01
Чернівці святкували День вишиванки

У заході взяли участь студенти - організатори святкування, жителі міста, громадські діячі та члени Чернівецької крайової організації Української партії.

Святкування розпочалось з офіційного відкриття у Чернівецькому національному університеті. Одягнені у вишиванки учасники створили живий символ ЮНЕСКО, присвячений визнанню цього року резиденції Буковинських митрополитів (нині – центральний корпус ЧНУ) історичною світовою спадщиною. Балкон центрального корпусу університету прикрасили велетенською вишиванкою довжиною 6 метрів.

Студенти ЧНУ також організували виставку, на якій було представлено 40 старовинних буковинських костюмів з особистої колекції заслуженого діяча мистецтв України Миколи Шкрібляка.

«Вишита сорочка – це як рідна мати, яка оберігає, обігріває та захищає. Для українців вишита сорочка є головним національним одягом і основним атрибутом ще з VI століття, тому її потрібно шанувати, гордитися нею», - зазначив член Політради Чернівецької обласної організації Української партії Володимир Карагяур.

Прес-служба Чернівецької крайової організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів