Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія сумує та співчуває з приводу загибелі справжнього патріота України - Василя Червонія
4-07-2009, 18:23
Українська партія сумує та співчуває з приводу загибелі справжнього патріота України - Василя Червонія

4 липня близько 12.00 від удару блискавки загинув народний депутат України чотирьох скликань, колишній голова Рівненської ОДА, депутат облради, справжній патріот України Василь Червоній.

Він в цей день відпочивав, будучи на риболовлі в селі Деражне Костопільського району. Блискавка влучила в екс-губернатора під час його розмови по мобільному телефону. Його у вкрай важкому стані госпіталізували до Рівненської ЦРЛ в смт Клевань. Врятувати життя не вдалося.

Василь Червоній був одним з організаторів та ініціаторів створення на Рівненщині наприкінці 80-х років минулого століття перших осередків Товариства української мови імені Тараса Шевченка та Народного Руху України за перебудову. Уперше був обраний депутатом Верховної Ради України у 1990 році і, відтоді, ще тричі обирався до парламенту як за мажоритарними округами, так і за списками партій і блоків.

З січня 2005 по травень 2006 року Василь Червоній був головою Рівненської облдержадміністрації.

Василь Червоній був активним церковним діячем. Йому належить велика роль в організації та створенні єпархій Української Православної Церкви Київського патріархату. Він також був членом Вищої Церковної ради УПЦ Київського патріархату, церковним старостою рівненського кафедрального Свято-Покровського собору, кавалером багатьох відзнак цієї церкви.

Українська партія висловлює співчуття рідним та близьким з приводу загибелі Василя Червонія.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів