Головна » Новини » Новини та коментарі » Лесі Українці – 146 років
26-02-2017, 10:31
Лесі Українці – 146 років

25-го лютого в день народження видатної української письменниці, перекладачки, культурної діячки Лесі Українки активісти Української партії спільно з представниками київської громадкості: «Просвіти», «Соловецького Братства», КУНу, за вже усталеною традицією поклали квіти й кетяги калини до пам’ятника Лесі Українки на Байковому кладовищі столиці.

Згодом вшанування пам’яті Великої Українки продовжилися біля пам’ятника поетеси на бульварі її імені, де до представників вищеозначених сил долучився учасники співочого хору Леопольда Ященка «Гомін» та інші шанувальники поетеси. Виступаючі відзначили невмирущість й актуальну пророчість геніальних творів Лесі Українки, а також недооціненість її літературно-філософської спадщини як в нашій країні, так і за кордоном. Відзначили також глибоко символічну роль поетеси, наряду з Шевченком, Франком, Стусом та Симоненком в надиханні учасників нещодавньої Революції Гідності в боротьбі з тиранією промосковського режиму Януковича. Адже неспроста революційні зображення Лесі та інших наших великих поетів до цього часу прикрашають стіни будинку навпроти минулорічних барикад на вулиці Грушевського.

Вечором в Музеї Лесі Українки та в Спілці письменників відбулися музично-літературні вечори присвячені до дня народження геніальної української поетеси.

 

Георгій Лукянчук




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів