Головна » Новини » Регіональні новини » Українська партія відзначила річницю Буковинського віча
4-11-2010, 17:05
Українська партія відзначила річницю Буковинського віча

3 листопада Чернівецька крайова організація Української партії спільно з національно-патріотичними силами Буковини відзначила 92-річницю Буковинського віча. Урочисті заходи відбулися біля пам’ятника Героям Буковинського Куреня у Чернівцях.

Протягом тижня на Буковині відзначатимуть цю знаменну дату: у всіх школах області відбудуться години спілкування, присвячені Буковинському віче; в обласному краєзнавчому музеї проходитиме виставка «Буковинське народне віче», в обласній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка - книжкова виставка «Історичний крок до державності», в обласній бібліотеці для дітей - історико-краєзнавчий екскурс «Народне віче на Буковині».

Також у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі відбудуться урочистості за участі представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських, релігійних організацій, політичних партій, діячів науки і культури. Під час яких буде вручено обласну літературно-мистецьку премію імені Сидора Воробкевича.

Нагадаємо, 3 листопада 1918 року учасники Буковинського народного віча прийняли доленосне рішення про входження Північної Буковини до складу Західноукраїнської держави й заявили про своє прагнення об'єднатися з Великою Україною.

Прес-служба Чернівецької крайової організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів