Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія пропонує «Народну Конституцію»
29-06-2011, 11:44
Українська партія пропонує «Народну Конституцію»

Українська партія пропонує «Народну Конституцію»

З 25 червня по 3 липня з ініціативи Заступника Голови Політради Української партії Олега Канівця на теренах Львівщини проводиться акція «Народна Конституція», в рамках якої відбувається обговорення Основного Закону держави. У Львові, Стрию, Моршині, Жидачеві, Ходорові встановлені намети, біля яких партійці пропонують громадянам висловити своє ставлення до проблем Конституції.

Заступник Голови Політради Української партії зазначив, що сьогодні конституційна реформа в Україні підпорядкована бажанням окремих політичних груп, які дивляться на неї виключно під кутом зору власної вигоди і доцільності політичного моменту. «Тому теперішня Верховна Рада не здатна прийняти належної Конституції», - вважає Олег Канівець.

За його словами, за допомогою «Народної Конституції» Українська партія буде боротись за встановлення справжнього народовладдя в Україні з домінацією принципу: держава для людини, а не людина для держави.

«Всі слова про те, що Конституцію можна відразу схвалити на народному референдумі – ніщо інше, як звичайний популізм. Основний закон держави повинні розробляти спеціалісти, виходячи з думки народу, а не політики, які цю думку будуть нав’язувати», - наголосив Олег Канівець.

Спілкування з громадянами проводиться у формі простого опитування – виберіть альтернативу (наприклад, президентська чи парламентська форма правління), так і шляхом запису окремих пропозицій громадян. Також молоді активісти роздають перехожим листівки з позицією Української партії щодо змін до чинної Конституції України. Усі зібрані анкети буде проаналізовано, після чого буде оприлюднена позиція Української партії, яка базуватиметься на думці народу.

Відповідно до статті 5 чинної Конституції, носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні є народ. Право визначати і змінювати конституційний лад в країні належить виключно народові, воно не може бути узурповане державою. Тому українці мають право прийняти свою НАРОДНУ КОНСТИТУЦІЮ. Для цього потрібно:

1. Через опитування й обговорення дізнатися правдиву думку народу про головні положення нової Конституції.

2. Вимагати прийняття рішення про напрацювання тексту нової Конституції на основі народної думки.

3. Винести проект Конституції на всенародний референдум.

Українська партія пропонує «Народну Конституцію»

Українська партія пропонує «Народну Конституцію»

Українська партія пропонує «Народну Конституцію»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів