Головна » Новини » Новини та коментарі » Ярослава Ульванська: Для Української партії головне інтереси громади, а не портфелі
6-10-2011, 12:46
Ярослава Ульванська: Для Української партії головне інтереси громади, а не портфелі

Про позицію фракції Української партії в обласній раді щодо таких важливих питань як розробка Верхньострутинського родовища кам’яної солі та розподіл обласного бюджету на 2012 рік у ексклюзивному інтерв’ю газеті «Вечірній Івано-Франківськ» розповіла депутат обласної ради від Української партії, начальник управління праці та соціального захисту Ярослава Ульванська.

- Ярославо Степанівно, на останній сесії Івано-Франківської обласної ради обговорювалося питання розробки родовищ кам’яної солі у селах Верхній та Нижній Струтин на Рожнятівщині. Скажіть, будь ласка, яка позиція фракції Української партії з цього питання, чим вона обумовлена?

- Ми, як фракція, де зібралися фахівці в різних галузях, в тому числі в економічній та фінансовій, повинні дивитися передовсім на економічну складову цього питання, оцінювати, які будуть надходження до місцевого бюджету, скільки буде створено нових робочих місць. Перед тим як давати згоду на розробку родовища, ми досконало вивчили дане питання, неодноразово виїжджали на зустріч з нашими виборцями. Тому наполягаємо, що повинен бути розроблений соціальний пакет конкретних заходів для мешканців відповідного населеного пункту. Даний населений пункт на сьогодні не забезпечений робочими місцями, немає відповідних надходжень, поганий стан доріг та має багато інших проблем.

На зустрічах з громадою перед виборами до місцевих рад ми обіцяли, що будемо відстоювати їхні інтереси. На даний час ми не побачили жодного конкретного кроку на зустріч громаді від «Карпатнафтохіму», не розроблено соціального пакету про який говорилося вище.

Тому фракція Української партії не підтримала це питання на засіданні сесії облради. В знак протесту покинули сесійну залу також депутати фракцій Нашої України та Народного Руху. Зараз дано дозвіл на проектно-пошукові роботи і до розгляду цього питання ми ще повернемося. Позиція депутатів від Української партії була єдиною від самого початку і ми надалі будемо її відстоювати.

- Депутатська фракція УП не погодилась із розподілом обласного бюджету на 2012 р. та в знак протесту покинула зал засідання. Розкажіть про дану ситуацію?

- Ще з минулих років стало поганою тенденцією, що у розподілі бюджету не передбачаються кошти на подолання екологічного лиха у Калуському районі та м. Калуші. Ми неодноразово виступали на комісії проти такого підходу щодо розподілу коштів. Адже саме Калуш та Калуський район дають найбільше відрахувань, є своєрідними донорами бюджету, а взамін не отримують жодної копійки.

Тому ми підготували заяву і, після її оприлюднення, покинули всією фракцією сесійну залу. В разі якщо нас не почують, ми будемо змушені за підтримкою звернутися до громади, до своїх виборців. Зазначу, що тільки завдяки зусиллям Ігоря Насалика до екологічного лиха на Калущині привернуто увагу держави і почали робитися конкретні кроки щодо його подолання.

Ситуація, яка склалася, показує, що для депутатів та голови Української партії головніші інтереси громади, а не портфелі.

- Що Ви можете розказати про роботу депутатської фракції від УП в облраді?

- Як вже відомо, ми перші зініціювали і будемо домагатися, щоб кожна із фракцій обласної ради прозвітувала про свою діяльність перед виборцями. Ми готові до такого публічного звіту, бо за нами є багато зроблених конкретних справ. Місто Калуш та Калуський район на сьогодні єдині в Україні, де виконується 49 стаття Конституції України про безкоштовну медицину. За час перебування на посаді міського голови Калуша Ігоря Насалика міський бюджет збільшився у 5 разів, відремонтовано дахи, впорядковано школи, дитячі садки, дитячі майданчики.

Ми ще маємо багато задумів, які будемо втілювати в життя. Так, у комунальній сфері нас найбільше турбує м. Івано-Франківськ. На приклад, в Калуші 45% населення мають індивідуальне опалення, в Івано-Франківську – лише 20%.

У фракції Української партії панує висока дисципліна. Якщо ми приймаємо рішення на засіданні фракції, то воно є обов’язковим для виконання кожним депутатом.

- Наближаються вибори до Верховної ради. Ви могли б спрогнозувати майбутнє політичних сил, зокрема, УП?

- Українська партія порівняно з багатьма іншими партіями є досить молодою. Але останні вибори до місцевих рад показали гарний результат. Ми не зупиняємося на досягнутому, основне завдання на сьогодні – розбудова організації. Я, зокрема, докладаю великі зусилля до розбудови Івано-Франківської міської організації Української партії. В цьому мене підтримують мої колеги-депутати Володимир Ковальчук та Микола Семенюк.

Під час виборів до Верховної ради у нас будуть гідні кандидати по кожному округу. Підбираються ідеологічні, професійні, не заангажовані люди, які показали на ділі свою користь для громади нашого краю.

- Начальник управління, депутатство, сім’я. Наскільки складно поєднувати всі ці справи?

- Я є депутатом 5-ти скликань, управління праці очолюю більше 20-ти років. У мене прекрасна сім’я, виховала двох синів, у яких уже є свої сім’ї.

Якщо в сім’ї комфортно і тебе підтримують, тоді долаються будь-які труднощі і все вдається успішно поєднувати. Також запорукою успіху є чітко поставлена мета, до якої я вперто йду.

Дуже хочу, щоб було більше жінок в політиці і владі. Як бачимо, найбільше гендерної політики дотримується саме Українська партія. Прикладом є наші жінки-депутати в обласній раді. Сподіваюся, що і надалі позиція Української партії буде залишатися такою ж, бо кому, як не жінці, найближчі проблеми гуманітарної сфери, охорони здоров’я, сім’ї та молоді.

Розмовляла Марія Буськанюк




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів