Головна » Новини » Регіональні новини » Володимир Ковальчук: Партій багато, а Українська партія – одна!
29-09-2011, 12:43
Володимир Ковальчук: Партій багато, а Українська партія – одна!

Фракція Української партії в Івано-Франківській обласній раді за своєю діяльністю одна з перших. Так, на останній сесії облради депутати від Української партії виступили з ініціативою щодо звітування фракцій облради за проведену роботу протягом року. Про це і не тільки в ексклюзивному інтерв’ю для газети «Вечірній Івано-Франківськ» розповів депутат обласної ради від Української партії, заслужений юрист України Володимир Ковальчук.

- Володимире Дмитровичу, розкажіть, будь ласка, про себе. Чому Ви обрали саме Українську партію?

- Народився я в селищі Перегінську Рожнятівського району. Закінчив «Львівську політехніку» та юридичний факультет Львівського університету ім. Івана Франка. Один із засновників Руху на Прикарпатті, делегат Установчого З’їзду Народного Руху України (8-10 вересня 1989 року в м. Києві). Депутат обласної ради чотирьох скликань. Заслужений юрист України, досліджую тему «Становлення правозахисного (дисидентського) руху в Україні».

Після 20-річного перебування в НРУ, у зв’язку з виконанням посадових обов’язків керівника однієї з обласних установ та неузгодженості із законодавством, в 2009-му році я зупинив членство в цій організації. Більше року був позапартійним. А напередодні виборчої кампанії до місцевих рад 2010 року, на пропозицію керівництва Української партії, вступив до неї. Чому?

Серед засновників Української партії були політики, яких я знав раніше. В обласній організації я також знав багатьох, які починали свою громадсько-політичну діяльність в 90-х роках. Це правоцентриська партія в дечому орієнтована на цінності християнської демократії. Та головне, партій багато, а Українська партія – одна! Тому я і вступив до Української партії.

- Розкажіть про діяльність Вашої фракції в обласній раді.

- Кількісний склад налічує 13 депутатів (отже ділимо 4-5 місце із фракцією «Фронт змін»). Голосування членами фракції Української партії у деяких випадках вирішувало результати прийняття чи неприйняття певних принципових рішень обласною радою. Взагалі, напередодні кожної сесії обласної ради, фракція проводить своє засідання, де кожне питання обговорюється і приймається рішення як голосувати.

Так, наприклад, було останнього разу, коли виносилось питання про надання згоди на вивчення та розробку Верхньо-Струтинського родовища кам’яної солі для ТзОВ «Карпатнафтохімік», і фракція вирішила не підтримувати таке рішення. Як позитив, можна вважати напрацювання звернення, яке було виголошене Оксаною Табачук на сесії обласної ради щодо необхідності проведення звітування кожною фракцією про результати своєї діяльності.

- Що вже зроблено, які здобутки фракції чи її окремих членів?

- Наша фракція в обласній раді складається з депутатів, що входять до різних постійних комісій. Багато з них мають чималий досвід роботи в державних, господарських чи підприємницьких структурах, управлінській діяльності, і зрештою, вже були депутатами обласної ради в попередніх скликаннях. Наприклад, Я. Ульванська, І. Данів, М. Семенюк, Г. Ляхович, М. Гнип, Р. Павлів. Активними членами бюджетної комісії є С. Насалик та І. Матвійчук.

А мене, як секретаря комісії з питань депутатської комісії, захисту прав людини, законності та правопорядку залучають і до роботи в тимчасових контрольних комісіях чи консультативних дорадчих органах. Тому від роботи окремих депутатів в комісіях залежить готовність фракції до сесійних засідань.

- З якими фракціями співпрацює фракція Української партії в облраді?

- В Івано-Франківській обласній раді налічується 11 депутатських фракцій. Співпраця відбувається ситуативно, в залежності, яке питання чи проект рішення обговорюється. Проте часто приймаються політичні заяви чи звернення. В такі моменти від імені фракції Української партії виступає наш голова Іван Данів. При цьому він узгоджує свої дії з головою партії і вже тоді ми визначаємо подальші наші кроки щодо голосування.

Розмовляла Марія Буськанюк




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів