Головна » Новини » Новини та коментарі » Ігор Насалик: Було б бажання, все решта досягається наполегливою працею
11-10-2011, 12:45
Ігор Насалик: Було б бажання, все решта досягається наполегливою працею

За результатами дослідження аналітичного центру Universitas «ТОП-44 якості життя великих та малих міст України» список 22 найкращих за якістю життя великих міст очолили Калуш та Ялта. Обидва цих міста мають відкрите і добре підзвітне їхнім жителям управління, високий рівень міграції в міста, розвинену соціальну інфраструктуру, низьку дитячу смертність, істотні інвестиції в основний капітал. Секретами управлінського успіху у ексклюзивному інтерв’ю поділився міський голова Калуша, голова Української партії Ігор Насалик.

— Калуш посів перше місце серед найкращих міст України за якістю життя. Розкажіть, будь ласка, як Вам вдалося досягти такого результату?

— Такий успіх є результатом роботи всієї команди, яка, зокрема, в міськраді складається з представників Української партії, і кожного калушанина окремо. Якщо в людей одинакові погляди, то вони мають можливість реалізуватися. Було б бажання, все решта досягається наполегливою працею. Міський голова – це насамперед управлінець, а головне завдання управлінця – розв’язувати проблеми з мінімальними фінансовими затратами. Якщо така ідеологія буде в інших міських голів, то я не маю сумніву, що в будь-якому місті можна досягти такого ж результату.

— Які зі своїх досягнень в Калуші вважаєте найважливішими?

— Основні галузі, які визначають місто — освіта, медицина та житлово-комунальна сфера. Вони у Калуші за всіма показниками розвитку найкращі в області. Так, в освіту та медицину ми вкладаємо у півтора рази більше коштів ніж це передбачено Міністерством фінансів у розрахунку на одного жителя, у спорт — вдесятеро більше, у культуру — в 2,5 рази.Зазначу, що це не лише видатки на забезпечення діяльності і поліпшення умов у закладах, а й зарплата працівників. За даними аналізу, проведеного обласним управлінням праці, зарплата вчителів, медиків та працівників виконавчих органів влади у нашому місті є найвищою по Україні. Місто також вже два роки поспіль займає перше місце в Україні з благоустрою.

— Як висловлюють свою вдячність калушани? Чи часто чуєте слово «дякую» від місцевих мешканців?

Найкращим проявом вдячності є радість в очах інших. Доволі часто чую слова подяки, у нас вдячні і щирі люди.

Найкращою подякою була підтримка калушан, коли я балотувався на посаду міського голови Калуша вдруге. Тоді мене підтримали більше 91 % виборців.

Чи звертаються до Вас мери інших міст за порадами, зокрема, мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус?

Так, звертаються, в тому числі і мери міст інших областей. Мер Івано-Франківська такого бажання не виявляв.

Які у Вас є поки що нездійснені мрії щодо покращення життя калушан?

Ми плануємо спорудити гідроелектростанцію, щоб мати власну електроенергію. Мешканці будуть мати змогу отримувати електроенергію за нижчими тарифами, ніж в інших населених пунктах. Крім того, це дасть можливість регулювати водні потоки, що забезпечить безпеку громадян під час повені.

Відомо, що у Вас досить великий автомобільний парк. Чи не думаєте його поповнити екоавтомобілем?

— Бажання придбати такий автомобіль було вже давно. На даний час завершується робота над електромобілем на базі Волги-21.

Скільки Ви в своєму житті посадили дерев, зокрема, в Калуші?

— Безпосередньо в Калуші посадив більше десяти дерев, в загальному протягом життя – більше п’ятдесяти.

Як часто гуляєте вулицями Калуша?

— Із великим задоволенням гуляю містом, коли маю можливість і час.

Красивий, імпозантний, успішний… у Вас мабуть багато настирливих прихильниць протилежної статі. Як це впливає на Вашу діяльність?

— Думаю, прихильниць у мене немає… (cміється)

 

Чи знають місцеві жителі про те, що Калуш очолює список кращих за якістю життя міст України і що думають з цього приводу:

 

Віктор Левченко, музикант:

— Ні, не чув. Для мене Калуш є містом з цілком нормальним рівнем життя. Хто працює, той має. Я до прикладу працюю на трьох роботах і на життя ніколи не жаліюся. Звичайно, в місті хотілось би дещо покращити, як наприклад тротуари в центрі міста та дороги на окраїнах.

Олексій, священик:

— Так, чув. Покращення звичайно є, особливо за останні роки, коли мером став Ігор Степанович.

Пані Марія, пенсіонер:

— Читала в газеті. За останні роки в Калуші стало дійсно краще, це гарні дороги, перекриті дахи шкіл, садків та житлових будинків. Проблемою залишається високий рівень безробіття, особливо молоді.

Михайло, учень коледжу:

— Ні, не чув. Це радує, адже тепер про Калуш будуть знати в усій Україні. В загальному в місті все нормально, жити можна.

Олена, держслужбовець:

— Так, чула. Думаю це заслужено, адже в нашому місті відчувається, що є влада, яка дбає про людей. Найбільшою і основною залишається наша екологічна проблема.

Василь, безробітний:

— Щось таке чув. Не погоджуюсь, оскільки в нас багато людей, в тому числі з вищою освітою, не можуть працевлаштуватися.

Ліля, домогосподарка:

— Так, чула. Я не дуже роз’їжджаю іншими містами України, щоб зробити об’єктивне порівняння, але Калуш за благоустроєм мене повністю влаштовує.

Юрій, тракторист:

— Ні, не чув. Якщо взяти об’єктивно, то на перше місце Калуш не тягне. У нас ще є багато над чим працювати. Але в загальному жити можна.

Любов Іванівна, вчитель:

— Так, чула. Вважаю, що ми заслуговуємо бути першими. За останні роки якість життя калушан значно покращилася, чим ми завдячуємо нашому меру Ігорю Насалику.

Як кажуть, «скільки людей, стільки думок». В цілому калушани задоволені комфортністю життя та пишаються своїм містом і очільником.

Розмовляла Марія Буськанюк




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів