Головна » Новини » Новини та коментарі » Активісти партії відвідали Биківнянський меморіальний комплекс жертвам комуністичного режиму
8-11-2011, 12:26
Активісти партії відвідали Биківнянський меморіальний комплекс жертвам комуністичного режиму

Активісти крайових Київської обласної та міської організацій Української партії відвідали Биківнянський меморіальний комплекс жертвам комуністичного режиму і поклали квіти до пам’ятного знаку.

«Українська партія пропонує відзначати 7 листопада як день жертв тоталітарних репресій в Україні та проводити вшанування пам’яті жертв злочинів комуністичного режиму», - прокоментував дане рішення голова Київської обласної організації Олександр Великодний.

Довідка: У Биківнянському лісі знаходиться найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій. Тут був об'єкт спеціального призначення НКВС, де у кінці 30-х — в 40-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих. Трагедія Биківні стоїть в одному ряді із такими злочинами як Аушвіц, Бухенвальд, Дахау, Бабин Яр та Катинський розстріл.

В 1994 році тут заснований Биківнянський меморіальний комплекс жертвам комуністичного режиму, який тепер є національним історико-меморіальним заповідником.

Прес-служба Київської обласної крайової організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів