Головна » Новини » Новини та коментарі » Олег Канівець: Тепер єдине завдання опозиції – об’єднатись
18-11-2011, 13:37
Олег Канівець: Тепер єдине завдання опозиції – об’єднатись

«Закон «Про вибори народних депутатів», прийнятий учора Верховною Радою України, відкидає нас у 90-ті та консервує владу правлячої більшості», – вважає заступник голови Української партії – голова Львівської крайової організації Олег Канівець.

«Вчорашнє голосування за закон, який регулюватиме виборчий процес у 2012 році, поставило хрест на очікуваннях щодо оновлення парламенту та, відповідно, державної політики, – зазначив він. – 5%-й бар’єр, встановлений парламентською більшістю разом із деякими псевдоопозиціонерами, не дає шансу більшості нових політичних сил потрапити у Верховну Раду для того, аби впливати на державотворчі процеси. Це відкрите, цинічне консервування чи, навіть, «бальзамування» влади».

Однак, на його думку, це і додатковий, потужний імпульс для опозиції об’єднатись.

«У цьому рішенні є і позитивна сторона, - підкреслив Олег Канівець. - Воно, сподіваюсь, стане каталізатором пожвавлення координації дій опозиції і врешті-решт буде втілена в життя якась із моделей об’єднання опозиції».

Він наголосив, що Українська партія у цьому питанні займає дуже послідовну і однозначну позицію – протистояти діючому режиму може тільки об’єднана, сконсолідована опозиція. Другим стратегічним завданням є недопущення фальсифікацій на виборах, адже адміністративний та фінансовий ресурс, який зосередила влада у своїх руках, дасть змогу потужно впливати на виборчий процес.

«Я закликаю усіх, хто працюватиме у виборчих комісіях на наступних парламентських виборах, не вдаватись до практики коригування результатів виборів, адже це не лише кримінальний злочин, а й антиморальний крок по відношенню до своїх дітей, рідних, близьких та друзів. Ми ж не хочемо жити у такій державі, яку «будує» Янукович і його команда», – додав Олег Канівець.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів