Головна » Новини » Новини та коментарі » Олег Канівець: Саміт Україна – ЄС має завершитися парафуванням угоди про асоціацію
19-12-2011, 12:24
Олег Канівець: Саміт Україна – ЄС має завершитися парафуванням угоди про асоціацію

«Саміт Україна – ЄС, проведення якого очікується 19 грудня у Києві, мав би завершитися парафуванням Угоди про асоціацію і ЗВТ та забезпечити реальну європерспективу України, а не обмежитися декларативними твердженнями у зв’язку з недостатньою підготовкою української сторони», – вважає заступник голови Української партії – голова Львівської крайової організації Олег Канівець.

«Мешканці Львівщини як прикордонної з ЄС області у цьому надзвичайно зацікавлені», – наголосив голова Львівської крайової організації Української партії.

Однак, за його словами, не дивлячись на слова міністра закордонних справ Костянтина Грищенка німецькій газеті «Гандельсблат», що ми чітко і свідомо вирішили приєднатися до Європи, Українська партія все-таки не бачить палкого бажання української сторони до успішного завершення переговорів. Та й прес-секретар МЗС Олег Волошин заявляє, що парафування угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, імовірно, не відбудеться на саміті 19 грудня. Про неготовність до парафування угоди України з ЄС заявляють і єврочиновники.

«Але чому ж наша влада так мляво готувалася до саміту, нехтуючи вимогами та порадами ЄС? Складається враження, що для української влади важливим є лише сам факт саміту, а зовсім не його результати і підписання угоди. А там потім знову влада почне маневрувати між ЄС та Митним союзом, імовірно, схиляючись до останнього і виторговуючи від Росії певні дивіденди», – зауважив Олег Канівець.

«Втім, воно й не дивно, бо, як зазначив 15 грудня у Львові Генконсул Республіки Польща Марцін Зєнєвіч, Україна вибирає між ЄС та Митним Союзом, керуючись побутовим підходом, тоді як потрібно думати про довготривалі відносини, думати про майбутнє і переваги для майбутніх поколінь», – підкреслив він.

«Українська партія завжди послідовно виступала за європейський вектор розвитку нашої країни, будучи твердо переконаною, що найкращим стратегічним партнером для України є саме Європейський Союз. Ми ніколи не бачили альтернативи євроінтеграції. Членство у Європейському Союзі відповідає нашим національним інтересам. Тому підписанню Угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі між Україною та ЄС ми надаємо виняткового значення, оскільки це нас наближає ще на один крок до Європи. Українська нація – європейська нація, з європейською ментальністю. Ми завжди були частиною Європи, тож і повинні у майбутньому стати її невід’ємною складовою – повноправним членом ЄС», – зазначив Олег Канівець.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів