Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія вшанувала пам’ять Романа Шухевича
5-03-2013, 11:46
Українська партія вшанувала пам’ять Романа Шухевича


5 березня за доброю традицією, що склалася в останні роки, Українська Патріотична Альтернатива в складі Української Партії, Конгресу Українських Націоналістів, Української Народної Партії, УНА-УНСО, Української Народної Молоді, Спілки Офіцерів України,  «Просвіти», а також Об’єднання Рідновірів України провели на Майдані Незалежності мітинг-реквієм пошанування пам’яті справжнього Героя України – Головнокомандувача силами Національного Опору (УПА): Романа Шухевича.

Виступаючі на мітингу політичні та громадські діячі, серед яких були народний депутат Олесь Доній та дисидент з тоталітарної Білорусії  Сергій Висоцький, відзначили велику роль Шухевича в організації  найтривалішого руху опору обом тоталітарним режимам: нацистському й більшовицькому під час Другої світової війни та після її закінчення. 

Лицар України – легендарний командир Української Повстанської Армії генерал-хорунжий Роман Шухевич загинув 5 березня 1950 року в Білогорщі під Львовом. За дуже короткий час йому вдалося розбудувати велику партизанську мережу із якісною системою вишколів, організацією побуту та харчів партизанів, із своєю медичною службою.

Роман Шухевич поклав своє життя за все те, що є на сьогодніший день: і прапор, і герб, і незалежність, і держава, і все, чим ми пишаємось…

Слава Героям!

 

Георгій Лук’янчук




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів