Головна » Новини » Новини та коментарі » Пам’ятнику Мазепі в Києві бути!
20-03-2013, 17:25
Пам’ятнику Мазепі в Києві бути!

20-го березня у 374-ту річницю народження великого гетьмана України Івана Мазепи Українська партія разом з колегами із громадського об’єднання «Українська політична альтернатива»  провели  вже щорічну акцію встановлення бюсту гетьмана Мазепи на місці, де вже давно мав би стояти йому пам’ятник за рішенням тієї ж Київміськради на виконання Указу Президента ще від 2009 року.

Акція буде проводитися щорічно, як нагадування владі про невиконані рішення, яка «не має» грошей на виготовлення пам’ятника з вже готового макету, але знаходить гроші на пам’ятник-забавку шведським вболівальникам на Трухановому острові!

Як тимчасовий вихід учасники акції запропонували встановити вже готовий пам’ятник Мазепі, який відмовляється встановлювати в свою чергу москвофільська влада в Полтаві. Також було висунуто вимоги до КМДА повернути назву частині вулиці І. Мазепи, перейменованій з якогось дива в Лаврську. А також, перейменувати площу, з якої починається вулиця Мазепи в Мазепинську площу, а станцію метро Арсенальна, що виходить на неї – на станцію метро «Мазепинська».

 

Георгій  Лук’янчук




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів