Головна » Новини » Новини та коментарі » 14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці
14-10-2014, 11:12
14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці Шановні однопартійці!

 У цей урочистий день щиросердно вітаю Вас із великим святом Третьої Пречистої. Ми вклоняємося Божій Матері і величаємо її як Захисницю нашого народу, нашого роду. З вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас Пресвятої Діви Марії перед Богом, просимо її покровительства та благословення усіх нас – нашим родинам, громадам, нації, Україні.

 Цього дня також вшановуємо наших предків козаків, котрих опікувала Матір Божа, а ікона її Покрови захищала Запорізьку Січ. Упродовж століть в Україні цей день набув ще й козацького змісту та отримав другу назву – Козацька Покрова.

 На Покрову 72 роки тому – 14 жовтня 1942 року, за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань німецької окупаційної влади було створено УПА. Українська Повстанська Армія героїчно і жертовно боролася за Самостійну і Соборну Державу. Найкращі сини й доньки українського народу встали до лав борців проти чужоземного поневолення. УПА воювала проти гітлерівської Німеччини і комуно-большевицького Совєтського Союзу. Війна з московськими окупантами велась українськими повстанцями майже 10 років після завершення II Світової. Саме УПА врятувала населення Західної України від масового терору і повного знищення комуністичним режимом, очолюваним Сталіним.

14 жовтня також стало державним святом в Україні, Президент України Петро Порошенко, підписавши відповідний указ № 806/2014, визначив 14 жовтня Днем захисника України. Адже і нинішня наша армія своїм героїзмом та самовідданістю показала, що вона гідна слави мужніх предків.

 

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою,


Голова Української партії Олег Олійник




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів