Головна » Новини » Новини та коментарі » У селі Колодниця відкрили пам’ятник воїнам УПА
14-10-2011, 17:27
У селі Колодниця відкрили пам’ятник воїнам УПА

14 жовтня у с. Колодниця Стрийського району відкрили пам’ятник воїнам УПА - уродженцям цього села. Урочистості розпочалися богослужінням у церкві св. Петра і Павла. Потому відбулася панахида за загиблими односельчанами – воїнами УПА, а це понад 40 героїв, чиї імена викарбувані на монументі.

У заході взяли участь голова Стрийської районної ради Роман Козак, депутати райради, меценати, зокрема, голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець та громада с. Колодниця.

Ініціатором увіковічення пам’яті побратимів виступив уродженець с. Колодниця полковник Українського козацтва Лев Бичко. У вітальному слові він наголосив на важливості патріотичного виховання нашої молоді на яскравих прикладах дідів та прадідів. Також Лев Бичко вручив Почесні грамоти за допомогу в побудові пам’ятника сільському голові Колодниці Ігорю Сурмику та усім, хто спричинився до його встановлення.

Оскільки відкриття монумента було приурочено 69-й річниці Української Повстанської Армії та проходило в день Святої Покрови особлива шана складалася усім борцям за волю України. Голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець у своєму виступі сказав: «Вітаємо всіх українців із потрійним святом: Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва і Днем створення УПА. Бережімо вічну пам'ять про справжніх героїв України. Нам і нашим нащадкам треба жити у злагоді, зберігати і утверджувати нашу Державність та Незалежність. Нехай єднає нас незгасне світло віри і в усьому допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці».

Після закінчення офіційного відкриття пам’ятника відбувся святковий концерт в Народному домі «Просвіта», у якому взяли участь Муніципальний чоловічий хор «Каменяр» відділу культури і туризму Стрийської РДА та жіночий вокальний ансамбль Народного дому с. Колодниця.

Прес-служба Благодійного фонду «Добре серце»




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів