Головна » Новини » Новини та коментарі » Повернути національний прапор!
22-03-2015, 10:53
Повернути національний прапор!

Повернути національний прапор! 22 березня, в Києві біля пам’ятника Богдану Хмельницькому на Софійській площі активісти громадської організації «Національний прапор України» провели патріотичну акцію, під час якої вимагали змінити розташування кольорів на державному прапорі України.

В недільній акції, незважаючи на несприятливі погодні умови, взяли участь багато активістів Української партії, які тримали в руках жовто-блакитні прапори та транспарант із промовистим написом: «Повертаємо прапор на щасливу долю». Люди, котрі за власною ініціативою зібралися в центрі столиці, в своїх виступах вимагали від влади ухвалення змін до Конституції України та прийняття окремого закону, який визначав би державним прапором саме історичний жовто-блакитний стяг, а не теперішній – синьо-жовтий, який державним з 1991 року. Свою акцію активісти приурочили до 97-річниці проголошення жовто-блакитного стяга державним прапором Української Народної Республіки - 22 березня 1918.

 «Ми вимагаємо від законотворців, і зокрема від новоствореної комісії з внесення змін в Конституцію України під голововуванням Володимира Гройсмана, повернення українцям історичного національного прапора - такого, яким він був за часів УНР 1918 року. Бо за символікою жовто-блакитний – символізує домінування духовного над матеріальним. Жовтий – це енергія сонця, світло, сяйво, добро і духовність, а блакитний символізує воду, матеріальні блага і пасивність. Синьо-жовтий прапор стверджує панування грошей над духовністю. Ми ж хочемо повернути країні духовність».

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій звернулися до депутатів Верховної Ради та Президента України з проханням конституційно змінити розташування кольорів на державному прапорі, а також перенести святкування свята державного прапора з 23-го серпня саме на 22-е березня.

Опісля активісти під жовто-блакитними прапорами пройшлися колоною Володимирською вулицею від пам’ятника Богдану Хмельницькому на Софійскому майдані до Будинку Центральної Ради УНР (Будинок вчителя), де вшанували квітами пам’ять Михайла Грушевського – Президента УНР і видатного історика, за ініціативою якого і був узаконений 22 березня 1918, як державний, саме жовто-блакитний прапор, з яким виходили українці на Софійський та інші майдани України в часи національно-революційних подій 1917-1918 років.

Акція завершилася мітингом в Шевченківському парку біля пам’ятника Великому пророку України.

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів