Головна » Новини » Новини та коментарі » У Києві вшанували пам'ять М.Міхновського
3-05-2014, 01:54
У Києві вшанували пам'ять М.Міхновського

В суботу в 90-у річницю з дня смерті Миколи Міхновського представники ряду громадських та політичних організацій, серед яких Українська партія, провели поминальні заходи на Байковому кладовищі столиці України. У заходах взяв участь правнук брата Міхновського – Станіслав Міхновський з родиною та вчителі-історики з Турівки, що на Київщині: родового села Міхновських.

Заходи проходили під національним жовто-блакитним прапором, який і був першим державним прапором незалежної України у 1918 році за часів Української Народної Республіки.

До 90-річчя з дня смерті Миколи Міхновського за сприяння ОУН(д) встановили меморіальну дошку на віднайденому місці його поховання. Представники організацій у своїх виступах закликали до популяризації творчого надбання засновника українського націоналізму такого актуального сьогодні. А також закликали до належного пошанування його імені в Києві. Зокрема йдеться про перейменування вулиці Воровського на Миколи Міхновського, а також встановлення пам’ятника Великому Українцю на бульварі Шевченка, де стояв донедавна пам’ятник  світовому злочинцю – Ульянову-Леніну, котрий і знищив незалежну Україну в 1917-1921 роках.

Георгій Лук’янчук




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів