Головна » Новини » Регіональні новини » Віктор Таратушка бореться із "совком" у Дніпропетровську
17-04-2009, 15:13
Віктор Таратушка бореться із "совком" у Дніпропетровську

У Дніпропетровську Віктор Таратушка - заступник голови Центральної ради Української партії, помічник-консультант народного депутата України подав до суду на обласну Державтоінспекцію. Інспектори ДАІ побили його через прохання розмовляти з ним українською мовою. Напередодні справу почали слухати в суді. Від міліціонерів Віктор Таратушка сподівається отримати 100 тисяч гривень компенсації за моральні збитки.

Минулого року автомобіль Віктора Таратушки зупинив патруль ДАІ для перевірки документів. Пан Таратушка ввічливо попросив інспектора говорити з ним українською мовою, як цього вимагає законодавство. Інспектор, за словами позивача, обурився та покликав на допомогу сержанта. Удвох вони побили водія.

Свідки підтверджують слова Таратушки. "Другий сержант підходить і говорить: "Шо, барзєєт? Зараз ми його упакуємо!" Через вікно одягає на нього наручник, відкриває двері, висмикує Таратушку, і починає об асфальт бити його головою", - розповідає свідок Леонід Яковенко.

Дізнавшись про позов Таратушки співробітники ДАІ висунули йому зустрічні звинувачення - за порушення громадського порядку. Проте в прокуратурі цій справі не дали ходу. Сьогодні Віктор Таратушка судиться з Головним управлінням внутрішніх справ Дніпропетровської області. Інспекторів Державтоінспекції звільнили. За словами побитого водія, в інциденті також винні міліційні чиновники, які не навчили підлеглих розмовляти на службі українською мовою.

"Причина одна - це управління, яке повинне дотримуватися Законів, працювати зі своїми працівниками, готувати своїх працівників, але не робить цього. Це все було не наслідком якогось порушення, не через якусь непокірність, а просто на національному грунті. 100 тисяч гривень, це зовсім невелика сума", - вважає Віктор Таратушка.

Чиновники і в управлінні внутрішніх справ, і в ДАІ від коментарів відмовляються. Представник правоохоронців у суді теж не бажає спілкуватися з журналістами.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів