Головна » Новини » Регіональні новини » На Закарпатті відбувся фестиваль «Купальська містерія»
12-07-2011, 11:34
На Закарпатті відбувся фестиваль «Купальська містерія»

З 3 по 10 липня в Ужгороді проходив фестиваль культури «Купальська містерія», приурочений святу Івана Купала. Захід відбувся за підтримки Закарпатської крайової організації Української партії.

Фестиваль складався з кількох частин: парад вишиванок, показ фільмів на купальську тематику та власне купальські обряди. Родзинкою заходів стала участь у фестивалі Асоціації здорового способу життя «Закарпатський морж», яка провела майстер-класи із вуглеходіння.

Свято розпочалося парадом вишиванок з трембітами та троїстими музиками. Протягом усіх днів, які тривала «Купальська містерія», закарпатці та гості краю мали можливість взяти участь у запальних хороводах і спаленні опудала Купала, пострибати через багаття і свічки на воді, пустити згори в річку палаюче колесо та купальські вінки, походити по розпеченому вугіллі та скуштувати приготовані на місці узвар і пастирську сьорбанку.

Фестиваль завершився у неділю купальським дійством «Цвіт папороті» з купальськими обрядами, автентичним фольклором, пошуками цвіту папороті.

Прес-служба Закарпатської крайової організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів