Головна » Новини » Регіональні новини » У Тернополі відбувся фестиваль "Цвіт Вишиванки"
31-08-2009, 11:20
У Тернополі відбувся фестиваль "Цвіт Вишиванки"

30 серпня у Тернополі відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюму «Цвіт вишиванки», присвячений Дню незалежності України. Його учасниками стали майстри з усіх областей України, які займаються вишивкою та збереженням традиційного національного одягу.

Мета заходу - збереження і розвиток української національної вишивки та костюму засобами народної творчості, відкриття нових імен майстрів народної творчості України, підтримка і сприяння майстрів національної вишивки і костюму України в розкритті, вдосконаленні своїх творчих здібностей та пропаганді кращих зразків культурних надбань українців.

У рамках фестивалю в парку Національного відродження пройшла виставка кращих вишиваних робіт з різних куточків нашої держави.

Також на фестивалі були проведені конкурси:

- на кращий український костюм,

- на кращий виріб з вишивки,

- на найдовшу і грубшу дівочу косу та козацький чуб.

Під час фестивалю діяло містечко майстрів, де усі бажаючі змогли повправлятися у мистецтві народної вишивки та перейняти творчі секрети майстрів цієї справи.

Завершився фестиваль пісенно-танцювальною програмою.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів