Головна » Новини » Регіональні новини » Українська партія підтримує театралів
29-07-2011, 13:56
Українська партія підтримує театралів

Народний аматорський театр «Ґердан» с. Прутів завдяки підтримці Івано-Франківської крайової організації Української партії взяв участь у Всеукраїнському огляді аматорських колективів у місті Очаків, що на Миколаївщині. Участь у огляді взяли 25 колективів, з яких лише три сільських. З Очакова прутівчани приїхали дипломантами.

За словами голови Івано-Франківської крайової організації Миколи Семенюка, Українська партія вважає підтримку української культури одним із пріоритетів у своїй діяльності.

Він також розповів про тісну співпрацю крайової організації УП та «Ґердану». Так, на сьогодні спільно зроблена програма виступів колективу в межах області. «Самодіяльні актори на ділі реалізовують і пропагують українські національні традиції, а разом з тим і українську національну ідею», - ноголосив Микола Семенюк.

Довідка: В 2010 році при Прутівському сільському будинку культури Снятинського району було створено народний аматорський театр «Ґердан» під керівництвом режисера Миколи Кейвана. Творчий колектив у кількості 22 осіб було створено завдяки великому ентузіазму Федора Семотюка.

За короткий час завдяки наполегливості та працелюбності колектив зумів інсценізувати такі твори як «Олекса Довбуш» Ярослава Яроша, «Земля» Ольги Кобилянської, «Чого трембіти голосили» Марка Черемшини.

Прес-служба Івано-Франківської крайової організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів