Головна » Новини » Регіональні новини » Оксана Табачук: Рівень середньої заробітної плати педагогів та медиків у Калуші є одним із найвищих в Україні
4-10-2011, 15:41
Оксана Табачук: Рівень середньої заробітної плати педагогів та медиків у Калуші є одним із найвищих в Україні

На сайті газети «Вікна» відбулася чат-конференція із заступником міського голови Калуша, депутатом Івано-Франківської обласної ради від Української партії Оксаною Табачук.

Оксана Титівна відповіла на запитання, що стосуються освітньої, культурної, інформаційної сфер розвитку міста Калуша та Івано-Франківської області. Крім професійної діяльності інтернет-користувачів цікавило й те, чи планує пані Табачук стати народним депутатом, просили оцінити перспективи Української партії та поділитися секретами підтримки гарної форми.

Юля: На одному з попередніх засідань виконкому міський голова дав доручення розробити програму вітамінізації харчування учнів шкіл і дошкільних навчальних закладів. Чи така програма розроблена? Чи уже йшлося про конкретні кошти, які будуть виділені на ці цілі, і коли, очікувано, програма запрацює?

Оксана Табачук: Програма вже розроблена як підрозділ Програми розвитку освіти м. Калуша на 2011-2015 рр. і буде винесена на розгляд депутатів Калуської міської ради 10 жовтня. Передбачено ряд організаційних заходів, спрямованих на поліпшення якості харчування, у тому числі проведення С-вітамінізації харчування і закупівля лимонів та інших фруктів для підвищення вітамінізації страв. До кінця року передбачається 99 тис. гривень з міського бюджету.

Мумій Троль: Вітаю! Пані Оксано, міський голова заявляв, що зарплата калуських вчителів одна з найвищих в Україні. Чи це насправді так і якщо так, то за рахунок чого це вдалося досягти?

Оксана Табачук: Ми маємо попередні дані моніторингу Головного управління праці та соцзахисту ОДА, які свідчать про те, що рівень середньої заробітної плати педагогів та медиків у Калуші є одним із найвищих в Україні. Це не дивно, оскільки цим категоріям працівників виплачуються всі можливі надбавки, премії, доплати, виплати на оздоровлення. Яскравим свідченням цього є виплата надбавки до зарплати у розмірі 65% освітянам до їхнього професійного свята у час, коли в іншим містах і районах області така надбавка не виплачувалася взагалі або виплачувалася у розмірі до 10%.

Окрім того, рішенням виконкому Калуської міської ради встановлено чимало додаткових ставок педагогічних працівників (це обходиться додатково більше 1 млн. гривень щорічно на фонд зарплати).

Катерина: Ви є членом Української партії. Які на Вашу думку перспективи у цієї політичної сили?

Оксана Табачук: Українська партія унікальна у тому, що вона не була створена як проект, спущений згори донизу під якусь політичну ситуацію чи конкретну особу, а розвивається природнім шляхом, починаючи з окремого міста, поширившись на район, область, претендуючи на загальноукраїнський рівень популярності.

Вважаю, що Українська партія має реальні перспективи, оскільки її очолює харизматичний лідер, вже є конкретні результати роботи, певний досвід політичної та господарської діяльності на місцях. Окрім того, партія має найбільш вдалу назву для політичної сили.

Детальніше із запитаннями та відповідями можна ознайомитися ТУТ

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів