Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія вшанувала пам'ять Тараса Шевченка
23-05-2011, 19:36
Українська партія вшанувала пам'ять Тараса Шевченка

Українська партія взяла активну участь у заходах, присвячених 150-річчю з дня перепоховання Пророка України Тараса Шевченка, що розпочалися 19 травня.

У Києві активісти партії були присутні на панахиді в церкві Різдва Христового, яку відправив Патріарх України-Руси Філарет, та пройшли пішою ходою останнім шляхом Кобзаря від церкви Різдва Христового до пам’ятного знаку «Сонце правди» - місця, звідки труна з тілом Шевченка була відправлена Дніпром на пароплаві в останню путь до Канева. Цим же шляхом у п’ятницю пропливла стародавня козацька чайка «Спас» з пам’ятним вінком та іконою до Канева.

Заходи присвячені 150-річчю з дня перепоховання продовжилися у Каневі в суботу та неділю.

В рамках заходів відбулося вручення премії благодійного фонду «Українським дітям – українське слово» громадянам, які доклали найбільше зусиль для популяризації української мови в різних сферах суспільного життя. Лауреатами 2010 року стали: екс-міністр освіти – Іван Вакарчук, директор Інституту української мови – Павло Гриценко, керівник громадського руху «Не будь байдужим!» - Оксана Левкова, очільник донецької «Просвіти» - Марія Олійник. Премії вручали активісти Української партії.

Георгій Лук’янчук




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів