Головна » Новини » Новини та коментарі » Ігор Насалик пропонує зменшити прохідний бар’єр до 1 %
24-06-2011, 12:39
Ігор Насалик пропонує зменшити прохідний бар’єр до 1 %

Голова Української партії Ігор Насалик та його заступники Олег Олійник і Олег Канівець взяли участь у круглому столі «Чи матиме народ право обирати?», на якому обговорювали запропонований Мін’юстом законопроект «Про вибори народних депутатів України».

Захід був організований політичними партіями за участі представників влади та експертів, оскільки попередні обговорення показали неприйнятність самих принципів, за якими розроблявся зазначений законопроект.

Голова Української партії запропонував зафіксувати прохідний бар’єр до ВРУ для партій на межі 1 % та прибрати норму про самовисунення. «Парламентські вибори мають на меті не тільки обрання народних депутатів, але й політичне структурування суспільства», - вважає Ігор Насалик.

Він також підкреслив, що «бар’єр вище одного відсотка монополізує законодавчу гілку влади, створює широкі можливості для матеріального впливу на виборця фінансово-промисловими групами і робить непрохідними нові та ідеологічні партії».

Учасники круглого столу прийняли резолюцію, одна з вимог якої «забезпечити підготовку якісного проекту Закону «Про вибори народних депутатів України», що започаткує проведення виборів на партійній основі за відкритими регіональними списками».

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів