Головна » Новини » Новини та коментарі » Олег Олійник: Росія знову провокує Україну
9-09-2011, 16:00
Олег Олійник: Росія знову провокує Україну

«Наголошуючи на братських стосунках, російська сторона продовжує активно проводити кампанію з формування негативного іміджу України, не гребуючи ні засобами, ні приводами», - вважає заступник голови Української партії Олег Олійник.

Так, зокрема, він прокоментував інцидент, який стався напередодні, коли великий десантний корабель «Азов» Чорноморського флоту РФ, прямуючи в російський порт Азов, мав намір перетнути Керченську протоку без дотримання відповідних процедур.

За його словами, порядок проходження суден через цю протоку з метою безпеки та попередження забруднення навколишнього середовища чітко регламентовано українським законодавством і передбачає повідомлення Центру регулювання проходження суден (українська сторона) за 48 годин. Графік проходження плавзасобів крізь протоку достатньо напружений, власне і для уникнення зіткнень потрібно надання інформації капітанів суден про свої наміри.

«Росіянам на правах «старшого брата» звичайно закони інших держав не указ, тож вирішили «ломитись» без визначеної правилами процедури, - зазначив Олег Олійник. – Тому цілком резонно та справедливо корабель був зупинений».

Майже одночасно з цією подією російські засоби масової інформації вибухнули матеріалами, апелюючи, навіть, до міжнародної спільноти, в яких заявили про те, що «Київ залучає нові важелі до вирішення газових спорів», «Україна вирішила відомстити Росії за газ» і т. д. У зв’язку з таким розвитком подій виникають запитання: Чому штаб Чорноморського Флоту РФ не повідомив Керченський центр регулювання руху суден у встановленому порядку про свої наміри? Кому як не росіянам має бути достеменно відомо про напруженість морських курсувань через керченську протоку, що вимагає досконалого регулювання?

«Сьогодні ж не козацька доба, «чайок» та «галер» побільшало. А якщо відомо, то з якою метою «йти напролом», цинічно порушуючи правила морського пересування, - підкреслив Олег Олійник. - Чому керівництво «Азова» мало при собі неналежно оформлені документи на здійснення рейсу? Забули як правильно оформляти чи спеціально не правильно оформили?»

«Складається враження, що саме російській, не українській, стороні потрібен був сам факт затримки їхнього корабля українськими вповноваженими службами, для того щоб потім гучно заявити в медіа, що Київ таким чином намагається вплинути на газові домовленості», - наголосив заступник голови Української партії.

Українська партія закликає Міністерство закордонних справ та українські засоби масової інформації дати адекватну відсіч нахабним діям російських «друзів».

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів