Головна » Новини » Новини та коментарі » У с. Ходовичі освячено меморіальний комплекс та оновлену фігуру Божої Матері
17-10-2011, 15:30
У с. Ходовичі освячено меморіальний комплекс та оновлену фігуру Божої Матері

16 жовтня  в селі Ходовичі Стрийського району відбулися урочистості з нагоди освячення меморіального комплексу та оновленої фігури Матері Божої на місці церкви, що згоріла ще  у 1934 році. Архиєрейську Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці очолив Владика Макарій Львівський.

Відтак, святочна процесія з храму з хоругвами та молитвами прийшла до місця, де встановлено фігуру Матері Божої. Освятив її Архієрей Макарій, який у своїй промові сказав: «Я їжджу багато по Львівській області та ніде не бачив такого красиво обладнаного комплексу, як у Ходовичах. Це дуже приємно мені,  й думаю усім хто живе у селі, й приємно буде тим, хто проходитиме й дивитиметься на цю фігуру Божої Матері. Коли Соломон будував храм він звернувся до Бога з проханням, щоб хто буде приходити і молитися у церкві і навіть тим, хто тільки буде проходити і споглядати зарахувати їм це за молитву. Особливо приємно, що це освячення відбулося у Дні Покрови Святої Богородиці. Ми живемо у благословенному краю, тому маємо берегти і примножувати Божу Славу».   

Скульптура постала в с. Ходовичі з Божого благословення й ініціативи  отця Михайла Зубковича,  жертовності директора КП «Ринок» м. Стрия Петра Стасіва його сина прокурора м. Львова Андрія Стасіва, голови Благодійного фонду «Добре серце» Олега Канівця. Митрополит Львівській Макарій нагородив ініціаторів медалями Ісуса Христа та Почесними грамотами Української автокефальної церкви Львівської єпархії.

Голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець дякуючи Владиці Макарію сказав: «Справді – це дуже гарний комплекс, яким не кожне велике місто може похвалитися, а тим більше село. Він є архітектурно вишуканий, виконаний в прекрасному візантійському стилі й опирається на чотири арки, що символізують сторони світу. Треба сказати велике спасибі авторові меморіального комплексу і звичайно натхненникам та рушійній силі процесу будівництва отцю Михайлу та пану Стасіву. Думаю, Ви не даремно вибрали сьогоднішній день для освячення фігури Божої Матері, яка є нашою захисницею. Хочу побажати мешканцям села, щоб вони завжди були під покровом Діви Марії». 

Прес-служба Благодійного фонду «Добре серце»




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів