Головна » Новини » Новини та коментарі » Вітаємо з річницею створення Західноукраїнської Народної Республіки!
1-11-2011, 10:11
Вітаємо з річницею створення Західноукраїнської Народної Республіки!

Шановні українці!

Українська партія вітає Вас з одним із найбільш вагомих для нас національних свят – річницею Листопадового чину і створення Західноукраїнської Народної Республіки.

У ніч на 1 листопада 1918 року частини Українських січових стрільців, очолювані сотником Дмитром Вітовським, зайняли всі стратегічні об’єкти Львова, встановивши українську владу в місті. Українська влада була встановлена також на теренах українських територій, що входили до складу Австро-Угорської монархії. Здійснилася мрія українців Західної України, які з 1340-го року перебували під чужинським пануванням, щодо відновлення Української Державності. Західні українці в цей день побачили свій рідний синьо-жовтий прапор над містами Західної України і почули відозви Української Національної Ради про відновлення Української Державності.

Для нас Листопадовий чин і створення Західноукраїнської Народної Республіки має символічне значення і свідчить про силу духу українців, волелюбність, прагнення до свободи і бажання жити у своїй єдиній і соборній національній державі. Недаремно ж 22 січня 1919 року ЗУНР возз’єдналася із УНР в єдину національну державу, реалізувавши віковічну мрію українців про незалежність, єдність та соборність. Українці земель, що входили до складу Австро-Угорської монархії, у день 1 листопада 1918 року довели, що волелюбність і прагнення до своєї державності є для нас основоположною цінністю, без якої ми не уявляємо майбутнього української нації.

Бажаємо Вам тих почуттів гордості за нашу націю, що сповідували учасники Листопадового чину, які своїм життям довели відданість Україні та національним ідеалам. Адже сьогодні, коли Україну знову намагаються затягнути у новий російський «євразійський союз», важливими для нас є ідеали свободи, незалежності і єдності Української Держави та української нації.

Україна у нас єдина і ми її нікому не віддамо!

Слава Україні! 

Політична рада Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів