Головна » Новини » Новини та коментарі » Андріян Фітьо: Основне гасло майбутніх виборів – примушення до керованої авторитарної демократії
23-11-2011, 12:43
Андріян Фітьо: Основне гасло майбутніх виборів – примушення до керованої авторитарної демократії

Представники Української партії взяли участь у круглому столі на тему «Якою буде Верховна Рада-2012?», що відбувся 22 листопада 2011 року в інституті Горшеніна.

Цього разу склад учасників був досить представницьким, практично всі учасники дискусії – народні депутати. Обговорення основних засад, та того, у який спосіб розроблявся і був прийнятий виборчий закон, пройшло достатньо толерантно, хоча градус розмови час від часу зростав.

Керівник аналітичного центру Української партії Андріян Фітьо піддав критиці, як саму процедуру прийняття закону, так і деякі норми. Зокрема, право формування округів ЦВК з можливістю відхилення від середньостатистичного округу на дванадцять відсотків, що легалізує укрупнення округів там, де це буде вигідно владі з метою зменшення кількості кандидатів від опозиції.

Показовим видається той факт, що представники БЮТу Сергій Соболев та Партії регіонів Вадим Колесніченко практично говорили в унісон про «чудовий» закон, що ще раз підтверджує думку експертів про кулуарну змову нардепів. Також фактично підтверджено тезу, що опозицію було залучено лише як ширму для створення ілюзії демократичності процесу. На запитання Ірини Геращенко чи було враховано думку Юлії Тимошено при голосуванні С. Соболев нічого зрозумілого відповісти так і не зумів, що може свідчити, що опозиції в парламенті вже не має.

«Висновок з обговорення можна зробити лише наступний – маніпулятивні виборчі технології стали ще більше витонченими, – зазначив Андріян Фітьо. – Об`єднання трьох партій засвідчує, що відбувається тотальне примушення українців до керованої авторитарної демократії без права на власну думку».

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів