Головна » Новини » Новини та коментарі » Чому на Кучмі шапка горить?
29-11-2011, 17:08
Чому на Кучмі шапка горить?

Леонід Кучма задекларував своє повернення у політику. Спершу не виключив можливість балотуватися в народні депутати, а згодом став давати цінні вказівки президенту Януковичу.

При цьому екс-гарант вдався до лексики, характерної для діячів штибу вождів пролетаріату. Кучма попередив Віктора Федоровича, аби той, борони Боже, не піддався тиску з боку деяких європейських політиків та не випустив з в'язниці Юлію Тимошенко. Мовляв, що ж тоді Європа подумає про наше незалежне правосуддя, якщо ним буде управляти президент!

Насправді ж "собака зарита" в іншому місці. Над самим Леонідом Данило
вичем останнім часом почали згущуватися хмари. І варто було б потурбуватися про власну свободу (може теж колись випустять із тюрми). Слідство у його причетності до справи Гонгадзе триває, обвинувачення з нього ніхто не знімав. Генерал Пукач, якого звинувачують у вбивстві журналіста, може дати будь-які покази, на підставі яких можна зліпити як виправдальний, так і звинувачувальний вирок.

Події останніх тижнів свідчать, що українська Феміда, про  благочестивість якої так турбується Леонід Данилович, налаштована не на його користь. Шестигодинний документальний фільм російського журналіста  Євгена Кисельова, зроблений на замовлення телеканалу "Інтер", підвів інформаційну базу під політичне звинувачення Кучми. Для тих глядачів, у кого вистачило витримки додивитись серіал до кінця, не виникає сумніву, що чи не найголовнішим антигероєм Помаранчевої революції був саме Леонід Данилович, який ставив перед собою єдину мету: під приводом масових заворушень ввести в грудні 2004 року надзвичайний стан, відмінити будь-які результати президентських виборів  і узурпувати владу на невизначений термін.

Не важко здогадатися, хто визначає інформаційну політику на "Інтері": без відмашки з Банкової фільм Кисельова навряд чи побачив би світ. Для Леоніда Даниловича прозвучав останній дзвінок, після якого його може очікувати сусідство з Юлією Тимошенко за адресою Лук'янівка, 13. Ось і заметушився екс-гарант, шапка на Кучмі горить і нема тому ради.

Олександр Великодний, голова Київської обласної крайової організації Української партії для Gazeta.ua




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів