Головна » Новини » Новини та коментарі » Олег Канівець: 20 років тому ми мріяли про іншу Україну
1-12-2011, 18:00
Олег Канівець: 20 років тому ми мріяли про іншу Україну

«Заборона мирних протестів судами – це порушення Конституції України та свідчення слабкості влади», - заявив заступник голови Української партії - голова Львівської крайової організації Олег Канівець.

«Суди, які ухвалюють такі рішення, стають інструментом влади у боротьбі із власним народом. Рішення про заборону мирних акцій протесту свідчить про те, що влада боїться своїх громадян, вона неготова до діалогу з ними. Такий процес делегітимізації влади буде наростати в міру того, як зростатиме репресивний тиск на громадян. Нинішня поведінка влади загострює соціальні настрої та прискорює падіння режиму Януковича», – вважає Олег Канівець.

На його думку, якщо мирні акції будуть заборонені, то громадські організації та політичні партії можуть вдатись до актів непокори.

«Такий сценарій короткотерміново зіграє на руку влади, адже очевидно, що правоохоронні органи всіляко протистоятимуть діям народу арештами, міліцейськими кийками, живими кордонами. Але у довгостроковій перспективі це схоже на гру з вогнем – досить втратити пильність і ця гра закінчиться», – переконаний голова Львівської крайової організації Української партії.

Судді, котрі сьогодні забороняють проведення мирних заходів в столиці, завтра будуть працювати не на забезпечення законності, а на виконання доручень Адміністрації Президента.

«Як відомо, в Європейській конвенції прав та основних свобод людини, яка є ратифікована Верховною Радою України, мова йде про неможливість обмеження права на проведення зборів, мітингів та демонстрацій. Це обмеження може мати місце лише в інтересах національної безпеки та громадського спокою, з метою запобігти безпорядкам та злочинам, захисту здоров’я та моральності або захисту прав та свобод інших осіб. А ми зараз не потребуємо таких запобіжних засобів. Тобто, дії київського суду суперечать як конвенції, так і Конституції України, що визначає право громадян на організацію і проведення зборів, мітингів, і демонстрацій», – наголосив Олег Канівець.

«Українська партія прагне в майбутньому бачити Україну не лише де-юре але й де-факто правовою, соборною, незалежною з високим рівнем національної свідомості та перспективним молодим поколінням, готова відстоювати на мітингах та протестах права чорнобильців та афганців», – зазначив він.

Олег Канівець вважає, що нинішні дії влади можна назвати ніяк інакше, як курс на звуження свобод громадян в Україні. А це свідчить про слабкість влади та її не готовність до відкритого діалогу із народом.

«Якщо й надалі влада буде себе поводити таким чином – ігнорувати заклики та розганяти мирні акції громадян то протестні настрої в народу нашої держави будуть лише посилюватись. Українська партія не стоятиме осторонь процесу відстоювання своїх прав громадянами. І на превеликий жаль, усе це відбувається в 20-ту річницю референдуму, на якому було підтримано незалежність України. Мабуть ми тоді не такої держави хотіли», – додав Олег Канівець.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів