Головна » Новини » Новини та коментарі » Олег Канівець: Першочерговим завданням міліції є захист прав і свобод громадян
20-12-2011, 11:24
Олег Канівець: Першочерговим завданням міліції є захист прав і свобод громадян

«Міліція повинна завжди пам’ятати, що її першочерговим обов’язком є забезпечення особистої безпеки громадян, захист їхніх прав і свобод, законних інтересів», – вважає заступник голови Української партії – голова Львівської крайової організації Олег Канівець.

За його словами, саме ці постулати, відображені у Законі «Про міліцію», мають стати для правоохоронців визначальними у їхній роботі. «Міліціонери повинні завжди бути з народом, пам’ятаючи, що вони складали Присягу на вірність державі, віддану і бездоганну службу своєму народові, – наголосив Олег Канівець. – У часи Помаранчевої революції міліція не пішла проти українського народу, а загони львівських міліціонерів у перші дні тих подій вирушили до Києва для охорони львів’ян, що стали учасниками Майдану».

«Зараз робляться спроби політизації міліції, спроби примусити її діяти в інтересах однієї владної політичної сили, протиставити українському народу. Про це свідчить перебіг багатьох політичних та громадянських акцій в Україні, – зазначив заступник голови Української партії. – Однак слід пам’ятати, у Законі «Про міліцію» вказується, що при виконанні службових обов’язків співробітники міліції незалежні від впливу будь-яких політичних громадських об’єднань. І ніякі виключні обставини або вказівки посадових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій міліції».

«Тому органи внутрішніх справ зараз як ніколи потребують реформування за європейським зразком, щоб стати істинним захисником прав і свобод, законних інтересів громадян, а не перетворюватися в репресивний орган по відношенню до опонентів владного режиму за білоруським зразком», – підкреслив Олег Канівець.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів