Головна » Новини » Новини та коментарі » Одесити відзначили річницю перемоги під Конотопом
14-07-2012, 15:40
Одесити відзначили річницю перемоги під Конотопом

Представники Одеської крайової організації Української партії взяли участь у круглому столі, присвяченому 353-й річниці перемоги українського війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві.

«Перемога, здобута спільно козаками і кримськими татарами, над московськими окупаційними військами, що два з половиною місяці тримали в облозі Конотоп, дає чимало приводів для осмислення наших теперішніх здобутків і невдач», – наголосив голова Одеської крайової організації Української партії Віктор Мастеренко.

«Але, на жаль, та перемога не стала фундаментом для зміцнення тодішньої козацької держави, не зупинила її поступового занепаду. І чи не найважливішою причиною були інтриги в боротьбі за владу серед військової старшини, підживлюванні представниками Москви, що призводили до сутичок всередині України і призвели до поразки у багаторічній війні», – підсумував Віктор Мастеренко.

Прес-служба Одеської крайової організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів