Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія презентувала ініціативу «Народний мер»
20-03-2013, 16:17
Українська партія презентувала ініціативу «Народний мер»

У Києві презентували ініціативу з підготовки вимог до кандидатів на посаду мера столиці.

На прес-конференції в УНІАН голова виконкому Української партії Олег Олійник заявив, що дав згоду стати керівником штабу ініціативної групи «Народний мер». Метою діяльності групи, за його словами, є напрацювання критеріїв, яким має відповідати майбутній мер Києва, якщо він справді прагне захищати інтереси киян.
Олег Олійник додав, що, разом з тим група, вже розглядає низку кандидатур, які можуть балотуватися в мери Києва. І вже запросила Олеся Донія на майбутній круглий стіл, який відбудеться 27 березня як можливого кандидата на міського голову від Української партії.

«Громаді потрібен міський голова, якого підтримає більшість киян. І повірте, не потрібні два тури – вже в першому кияни визначаться кого їм обрати на цю посаду, якщо він відповідатиме їхнім стандартам»,  - підкреслив Олег Олійник.

Юрій Гнаткевич, народний депутат декількох скликань, на прес-конференції зазначив: «Українська партія має серйозно втрутитись у вибори мера Києва. Адже вибори міського голови - це складне питання».
Ю.Гнаткевич підтримав ідею створення ініціативи «Народний мер» і додав, що опікуватиметься розробкою критеріїв відбору гідних кандидатів на мерське крісло. Попередньо він представив декілька таких пунктів. Перш за все, мер Києва має бути обраний на демократичних засадах. Під цим Ю.Гнаткевич розуміє, що під час виборчої кампанії виборці мають отримати максимальний обсяг інформації про кожного кандидата. Також, на його думку, кияни мають знати, до якого класу належить кожен кандидат. «Усі мають розуміти, чиї інтереси він представляє: великої, середньої чи дрібної буржуазії, робітників тощо», - зауважив він.
Ще одним критерієм відбору Ю.Гнаткевич вважає національний чинник. За його даними, у Києві мешкають 83% українців, а отже, першочергове право на управління містом має отримати українець за національністю.
Ю.Гнаткевич переконаний, що, окрім того, мер Києва має бути християнином.
Він сподівається, що «майбутній мер звільнить вулиці Києва від імен багатьох комуністичних діячів радянської епохи, антиукраїнців, які були великими грішниками і безбожниками».

Нагадуємо, що круглий стіл, на який вже запрошені політики, громадські діячі, експерти, кандидати на міського голову відбудеться 27 березня 2013 року в УНІАНі. Під час заходу планується обговорити бачення кандидатів у мери плану розвитку столиці та презентацію команд.

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів