Головна » Новини » Новини та коментарі » Хто і чому позбавляє киян права обирати і бути обраними?
28-03-2013, 17:28
Хто і чому позбавляє киян права обирати і бути обраними?

27 березня 2013 року в УНІАН відбувся круглий стіл на тему: «Хто і чому позбавляє киян права обирати і бути обраними?».

 Учасниками якого стали Народні депутати України Олесь Доній, Олександр Бригинець, голова ініціативної групи «Народний мер» Юрій Гнаткевич, керівник виборчого штабу групи «Народний мер» Олег Олійник, Директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна, політолог Володимир Фесенко, Голова Правління Всеукраїнської громадської організації «Нова Формація», політик, підприємець Вячеслав Кредісов, а також інші громадські та політичні діячі.

Під час виступу керівник виборчого штабу групи «Народний мер» Олег Олійник нагадав, що метою діяльності групи є напрацювання критеріїв, яким має відповідати майбутній мер Києва, якщо він справді прагне захищати інтереси киян: «20 березня Українська партія презентувала ініціативу «Народний мер».  Зараз наша група вже розглядає низку кандидатур, які можуть балотуватися в мери Києва. Один з них – це Олесь Доній, як можливий кандидат на міського голову від Української партії».

«Органи місцевого самоврядування є наріжним каменем демократії. Так було за часів грецьких мислителів, так мало б бути і сьогодні. Обговорення проблеми участі громадян і активного їх залучення у процеси здійсненні місцевого самоврядування видається особливо актуальним у зв'язку з подіями що протягом останніх років розгортаються в Україні. Місцеве самоврядуванні ніби то є, але на справді реально ігнорується думка на місцях. Яскравим та показовим прикладом як не дивно сьогодні є столиця. З огляду на задеклароване у вітчизняному законодавстві широке запровадження самоврядування громад, реальний стан справ заставляє вести мову про згортання демократичних засад місцевого самоврядування», -  зазначив голова ініціативної групи «Народний мер» Юрій Гнаткевич.

Олег Олійник також наголосив на порушенні прав громадян, які сьогодні чітко помітні «Сьогодні ми вимушені в черговий раз наголошувати на порушенні прав та свобод киян, а не призначення виборів це надзвичайно грубе порушення. Фактично безвладдя призвело до того колапсу, що ми всі відчули на собі протягом останнього тижня. Все це наслідки змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" взірця осені 2010 року коли були ліквідовані районні ради. Чи варто зупинятись на тому, що представники громад на місцях є найближче до проблем кожного мешканця. Крім того введення посади голови Київської державної адміністрації взагалі нівелювало будь який поступ на шляху до децентралізації влади на місцях».

«На даний час практично знівельовано виборну посаду міського голови. Цілком зрозумілим є той посил, що потрібні зміни та конструктивний діалог між київською громадою, Президентом України та Верховною Радою. Щоб повноцінно представляти громаду міста на найвищому рівні потрібно щоб місто очолила людина з високими моральними і ціннісними орієнтирами. Ця особа має бути в першу чергу визнаним авторитетом серед громади міста, громадських організацій, в другу мати досвід політичної діяльності, і в третю має бути наділена лідерськими якостями, щоб мати змогу згуртувати навколо себе віддану команду фахівців та галузевих спеціалістів. Від безмежних обіцянок про покращення дороги не стануть рівнішими, не створяться робочі місця, не відбудуться позитивні зміни у роботі комунальних служб. Тому кандидат на посаду міського голови це людина слова і людина діла»,  - підсумував голова ініціативної групи «Народний мер» Юрій Гнаткевич.

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів