Головна » Новини » Новини та коментарі » Конотоп-2013
8-07-2013, 12:54
Конотоп-2013

Конотоп-2013 7 липня 2013 року численна делегація українських патріотичних сил, серед яких активісти Української партії під керівництвом голови КРК – Георгія Лук’янчука  відвідали село Шаповалівку, що під Конотопом. Саме під цим селом та сусідньою Соснівкою в 1659 році відбулась знаменита Конотопська Битва, в якій українські козаки під проводом видатного Гетьмана України Івана Виговського при допомозі кінноти союзників – кримських татар вщент розбили добірне багатотисячне військо московських окупантів. Разом з нашою делегацією вшанували подвиг захисників Вітчизни біля пам’ятника славній перемозі української зброї, що встановлений перед в’їздом в Шаповалівку делегації партій: «За Україну» на чолі з В’ячеславом Кириленком, ВО «Свобода»  та «Удар».

Згодом біля пам’ятника Гетьману Виговському в Шаповалівці  відбувся мітинг, на якому присутні народні депутати та інші промовці наголошували на необхідності збереження й широкого поширення серед підростаючого покоління пам’яті про цю славну перемогу українського війська над окупантами, а також необхідності виховання справжнього патріотизму та готовності захищати незалежність нашої держави від спроб новітніх окупантів, що готують нам так званий «русскій мір».

Делегація Української партії відвідала місцеву школу, де передала бібліотечку з кількох десятків книг патріотичного спрямування, а також відвідала музей Конотопської битви та вшанувала полеглих в битві захисників України біля пам’ятного хреста. Згодом по дорозі до Києва делегація  відвідала Меморіальний комплекс «Батуринська фортеця» та Палац Розумовського.

 

Прес-служба УП




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів