Головна » Новини » Новини та коментарі » Мовний майдан - рік по тому.
3-07-2013, 13:33
Мовний майдан - рік по тому.

Мовний майдан - рік по тому. 3 липня минув рік з дня початку Мовного майдану. В цей день незважаючи на дощову погоду на сходах Українського дому зібрались активісти Української партії, Української Патріотичної Альтернативи та «Просвіти» щоб нагадати вже не владі, а опозиціонерам всіх мастей у Верховній Раді про виконання, а радше невиконання обіцянок взятих ними напередодні минулорічних виборів – зокрема в мовному питанні. Фактично тоді в розпал мовного протистояння лідер нині об’єднаної опозиції заявив про «перемогу» і закликав згорнути Мовний майдан!

Проте люди не розходилися і, як виявилося, не дарма. «Перемога» так званої опозиції виявилася пірровою… Невдовзі опозиція «проспала» закон Ківалова-Колісніченка, прийняття якого було з успіхом використано у передвиборчих технологіях як провладних, так і опозиційних кандидатів!

Здобувши омріяні місця в парламенті опозиціонери попри всі свої багато-чисельні обіцянки несподівано для суспільства «забули» про «Засади державної мовної політики» одіозних авторів, а зайнялися на їх думку більш важливими «державними» питаннями. Не піднімали вони його й під час численних акцій «Повстань Україно!». Мабуть за непотрібністю – мандати то вже у карманах… Не хвилює ні «помірковану» об’єднану опозицію, ні більш «радикальну» на словах «Свободу» що в міністерському кріслі продовжує знаходитися відвертий українофоб і провідник ідей антиукраїнського «руського міра» Табачник… Міністр, який проводить «зросійщення» україномовних шкіл і вузів на 22-му році української Незалежності!

Ось чому у річницю Мовного майдану, його учасники вийшли з гаслом «Мовний майдан вітає парламентську опозицію із першою річницею! Дякуємо за «виконання» передвиборчої обіцянки скасувати закон про мови!» та портретом Героя України Олекси Гірника, який самоспалився на Тарасовій горі у Каневі у 1978 році, протестуючи проти політики «зросійщення» українців в часи Щербицького…

Є з кого брати приклад реальної, а не демагогічної боротьби за права української нації. Було б тільки бажання й воля!

 

Прес-служба УП




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів