Головна » Новини » Новини та коментарі » Активісти Української партії відзначили 75-ту річницю створення «Поліської січі»
14-10-2016, 09:41
Активісти Української партії відзначили 75-ту річницю створення «Поліської січі»

Активісти Української партії взяли участь у заходах, присвячених 75-річчю створенню вільної від окупантів Олевської республіки, що носила назву «Поліська січ».

В урочистостях взяли участь представники місцевої лади, політичних партій та громадських організацій. Розпочалися заходи із відкриття бронзового барельєфу діячу українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник УПА «Поліська Січ» Тарасу Бульбі-Боровцю. Барельєф логічно доповнив мармурову дошку, встановлену на приміщенні ще у 2008 році до сторіччя з дня народження провідника національного руху опору.

Після того учасники пройшли ходою через центр міста Олевськ до пам’ятного знаку, встановленого на честь 70-річчя створення Олевської республіки «Поліська Січ», де відбувся мітинг. У промовах виступаючих прозвучала щира гордість за овіяних славою предків, які надихають нині в часи важких випробувань на міцність нашої держави сучасних українських героїв.

Урочистості завершилися виступами мистецьких колективів та виконавців, які виконали ряд популярних повстанських та патріотичних пісень та оглядом оновленої експозиції в Олевському народному краєзнавчому музеї.

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів