Головна » Новини » Новини та коментарі » Олег Олійник: Реформи без серйозних кадрових змін неможливі
27-04-2015, 16:55
Олег Олійник: Реформи без серйозних кадрових змін неможливі

«Сьогодні в Україні взятий курс на масштабні реформи та зміни, але без серйозних кадрових змін в країні нічого не зміниться», - вважає голова Політичної ради Української партії Олег Олійник.

«Наприклад, уряд анонсував найбільшу приватизацію за останні 20 років, в Верховній Раді України говорять про націоналізацію або повернення у державну власність украденого чи незаконно приватизованого державного майна. Однак, перш ніж це все робити, потрібно вирішити кадрові питання», - зазначив Олег Олійник.

За його словами, приватизація та реприватизація (націоналізація) – це доволі складні процеси, які має здійснювати оновлений і реформований Фонд державного майна України під суворим громадським контролем. Тому призначення нового легітимного голови Фонду є одним із першочергових завдань сьогодення як Верховної Ради України так і Уряду.

«В Кабміні повідомили про скорочення списку об'єктів, що не підлягають приватизації приблизно з 1500 до 300. Яким чином формуватимуться списки підприємств на приватизацію, як вона проходитиме без голови Фонду держмайна – ці питання залишаються відкритими. Якщо ситуація буде такою ж і надалі, то є серйозні підстави говорити про небажання ВРУ разом із Урядом проводити реформу органів приватизації та нарешті зробити роботу цього органу прозорою та відкритою для громадян», - наголосив голова Української партії.

«Слід також звернути увагу, що сьогодні багато ключових посад в державі залишаються або вакантними, або на них працюють «регіонали» призначені ще за часів попередньої злочинної влади, чи новопризначені нефахівці із сумнівним минулим. Станом на сьогодні в державі без очільників залишаються Антимонопольний комітет, ЦВК, Конституційний суд, Фонд держмайна та інші державні структури. Кому це вигідно і хто гальмує кадрові призначення в державі – цим насамперед варто було б цікавитись народним обранцям, а не відпочинком на Мальдівах», - підсумував Олег Олійник.

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів