Головна » Новини » Новини та коментарі » Активісти Української партії вшанували пам’ять Олега Ольжича
13-06-2016, 12:04
Активісти Української партії вшанували пам’ять Олега Ольжича

10 червня, в день трагічної загибелі Олега Кандиби (Ольжича) у нацистському концтаборі «Заксенґавзен», представники громадських та партійних організацій традиційно вшанували цього визначного українського поета і політичного та державного діяча. Коло будинку, за адресою вул. Льва Толстого, 15, де на конспіративному помешканні за умов глибокого запілля жив Ольжич, було проведене, попри зливу й грозу, меморіальне віче, до якого долучивсь громадський рух «Українська Патріотична Альтернатива» (УПА), до якого входить Українська партія. Виступаючі на заході підкреслили ту величезну роль, яку зіграли в тяглості українських революційно-державницьких традицій особи рівня Ольжича в надскладних умовах грозових 30-40-х років минулого століття.

Серед пропозицій щодо увічнення пам’яті славного сина України прозвучала і наступна: вулицю Льва Толстого, на якій Олег Ольжич проживав, перейменувати на вул. Ольжича, замість тієї глухої вулички, що зараз носить його ім’я.

На віче пролунали вірші Ольжича та його батька Олеся у виконанні акторів героїчного театру «Пам’ять», заснованого самим Ольжичем та відродженого народною артисткою України Галиною Яблонською.

Наприкінці славнозвісний хор «Гомін» імені Леопольда Ященка виконав стрілецькі та повстанські співанки, а також національний гімн «Ще не вмерла Україна».

Прес-служба Української партії



Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів