Головна » Новини » Новини та коментарі » Активісти Української партії взяли участь в акції під КСУ
13-06-2019, 10:09
Активісти Української партії взяли участь в акції під КСУ

11 червня активісти Української партії разом з іншими патріотичними партіями та громадськими організаціями провели акцію під Конституційним Судом України, який в цей день розпочав розгляд провадження щодо указу діючого президента про розпуск Верховної Ради через відсутність у ній коаліції.

Голова Українського юридичного товариства, член Української партії Олег Березюк, посилаючись на конкретні статті і норми Конституції України, виступив з аргументованою критикою даного указу президента.

Як зазначив Олег Березюк, у ст.19 Конституції чітко визначено, що посадові особи органів державної влади мають діяти виключно у межах повноважень наданих їм Конституцією та законами України. В період, на який посилається представник президента в Конституційному Суді, лише попередній президент мав право приймати рішення щодо дострокового припинення повноважень ВРУ. У новообраного президента України таке право з’явилось з 20 травня 2019 року. І лише з цього часу можна оцінювати правомірність його дій і рішень як посадової особи.

«Наразі триває розгляд конституційності указу президента. Ми очікуємо на законне рішення Конституційного Суду України», - наголосив Олег Березюк.

Прес-служба Української партії 




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів