Головна » Новини » Регіональні новини » У Луганську вшанували пам'ять журналіста Петра Шевченка
11-03-2011, 15:28
У Луганську вшанували пам'ять журналіста Петра Шевченка

11 березня очільники Луганської крайової організації Української партії взяли участь у заходах, приурочених пам’яті загиблого 14 років тому талановитого луганського журналіста Петра Шевченка.

Щороку, завдяки оргкомітету, який очолює відомий луганський правозахисник та близький товариш покійного В. Фролов, творча інтелігенція, журналісти збираються у день народження Петра Шевченка та день його загибелі, аби віддати шану цій мужній та принциповій людині, яка не побоялась виступити проти свавілля системи.

Цього року вшанувати мужнього журналіста приїхали студенти журналістського факультету, що стало символічним кроком та естафетою пам'яті.

«Своєю сміливою принциповою позицією Петро Шевченко ще за життя завоював собі визнання як серед колег-журналістів, так і читачів. Але разом із визнанням своєї громадянської позиції Петро нажив собі впливових ворогів, яким дуже не подобалась його принципова позиція. Смерть Петра відкрила страшний рахунок передчасних смертей талановитих та принципових журналістів. Минуло 14 років з моменту його загибелі, але й досі не знайдено реальних убивць та винуватців цього страшного злочину», – зазначив представник Української партії П. Малійов.

Довідка: 13 березня 1997 року у Києві було знайдено повішеним тіло 42-річного луганського журналіста Петра Шевченка. Офіційна версія слідства – самогубство. Та ані друзі покійного, ані його колеги, ані луганчани не вірять у самогубство талановитого журналіста.

Прес-служба Луганської крайової організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів