Головна » Новини » Новини та коментарі » Ігор Насалик: Проблеми Івано-Франківська можна вирішити за 3-4 роки
27-07-2010, 12:12
Ігор Насалик: Проблеми Івано-Франківська можна вирішити за 3-4 роки

Сьогодні на прес-конференції мер Калуша Ігор Насалик відзвітував про розподіл міською владою державних коштів, виділених зі столиці.

За його словами, кошти з державного бюджету ідуть на вирішення важливих соціальних проблем міста. Зокрема, було придбано магнітно-резонансний томограф, якого немає навіть у Івано-Франківську. Загалом на медицину, поза межами екологічної програми, Калуш вже витратив 20 мільйонів гривень, повністю було відремонтовано міську лікарню. 10 мільйонів гривень планується витратити на ремонт доріг у місті. Окрім того, у 2009 році Калуш був єдиним містом України, яке видало 13 зарплату лікарям та вчителям.

«Важливо зазначити також той факт, що обласна адміністрація постійно контролює витрачання коштів», - підкреслив Ігор Насалик.

Міський голова Калуша оприлюднив свою позицію у конфлікті з компанією «Карпатнафтохім», яка незабаром повинна відкрити нові заводи на території міста. Проблема полягає у небажанні підрозділу «Лукойлу» сплачувати відповідні кошти за ввід у експлуатацію нового обладнання. Згідно з законодавством така сума повинна складати від 5 до 20% вартості нових заводів. Оскільки орієнтовна вартість будівництва складає 500 мільйонів доларів, то Калуш, який повинен отримати 5% цієї суми претендує на 200 мільйонів гривень. Наразі міська влада Калуша направила відповідні листи президенту компанії «Лукойл», Президенту та Прем’єр-міністру України з проханням посприяти вирішенню цієї проблеми у рамках закону.

Голова ЦР Української партії проаналізував також соціально-економічну ситуацію в Івано-Франківську: «На даний момент проблеми є у ЖКГ, медицині, освіті, спорті, жахливі дороги і ще багато інших, але за 3-4 роки їх можна вирішити, якщо розбити їх на етапи і розробити відповідні програми».

Для порівняння мер навів приклад свого міста, озвучивши цифри фінансування: кожна школа отримала від 1,5 мільйона гривень і більше, завдяки чому в усіх школах та дитсадках вже відремонтовані дахи та встановлені пластикові вікна, медична сфера отримала більше 65 мільйонів гривень, а на спорт виділено 45 мільйонів.

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів