Головна » Новини » Новини та коментарі » Подвиг Олекси Гірника
24-01-2010, 15:45
Подвиг Олекси Гірника

21 січня 2010 року Українська партія взяла участь у вшануванні пам'яті Героя України Олекси Гірника на Чернечій горі у Каневі!

 

БЕЗСМЕРТНОМУ ПОДВИГУ ОЛЕКСИ ГІРНИКУ ЖИТИ В СЕРЦЯХ!

21 січня – в день 32-ої річниці здійснення свого героїчного вчинку в Канів, На Чернечу гору до пам’ятника Герою України з столиці приїхали делегації від національно-патріотичних сил, яких зустрічали численні гурти громадськості Канева й Черкас. Серед прибулих представники «Нашої України» та Української партії, Народні депутати України: Зиновій Шкутяк й Володимир В’язівський, син Гірника – Євген Гірник, представники держадміністрацій Канева й Черкаської області.

У своїх виступах присутні на мітингу-реквіємі відслужили панахиду, пригадали стражденний життєвий шлях Гірника до своєї Голгофи на Чернечій горі, змалювали умови тогочасного жахливого тоталітарного життя, в якому змушений був існувати український народ, приречений кремлівською владою на швидку денаціоналізацію, зросійщення й розчинення в «єдіной совєтской общності».

 І саме протестуючи проти такої страшної долі свого народу й спалахнув  холодної зимової ночі 21 січня 1978 року живий смолоскип Олекси Гірника неподалік могили Тараса Шевченка на Чернечій Горі. Пам’ять про Героя – українського Прометея буде завжди нагадувати як  патріотам, так і громадянам, що часто зневірюються під впливом життєвих обставин, про те, що місце для громадянської позиції, місце для подвигу є завжди, навіть за найтяжчих часів!

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів