Головна » Новини » Новини та коментарі » 35-річчя подвигу Українського Прометея
21-01-2014, 22:57
35-річчя подвигу Українського Прометея

21 січня щорічно вже за доброю традицією делегація з числа громадсько-політичних організацій з усієї України на чолі з Євгеном Гірником відвідує Чернечу гору в Каневі, щоб вшанувати пам'ять Героя України Олекси Гірника.

В 35-у річницю безсмертного подвигу справжнього патріота України вшанувати його світлу пам'ять живими квітами й щирим словом піднялися на Чернечу гору до пам’ятного знаку представники Української партії, «Просвіти», УВКР, Українського Козацтва, Спілки офіцерів України, ОУНу, «Свободи», КУНу, НРУ, УНП, представники громадськості й влади Канева.

Як йшов до свого безсмертя Гірник поділилися спогадами очевидці й історичні дослідники канівчани Михайло Іщенко та Олександр Гнучий.

Квітами вшанували й Національного Пророка України Тараса Григоровича Шевченка, полум’яне слово котрого й надихнуло Олексу Гірника на величний подвиг – самопожертву заради рідної держави.

Георгій Лук’янчук




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів