Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія презентувала законопроект про вибори нардепів
23-11-2010, 14:11
Українська партія презентувала законопроект про вибори нардепів

На прес-конференції представники Української партії також презентували проект Закону «Про вибори народних депутатів України».

Його суть полягає в проведенні виборів народних депутатів України за мажоритарною системою абсолютної більшості. Передбачається обрання 450 народних депутатів України у 450 одномандатних округах.

Основні положення цього законопроекту:

- Обраним стає кандидат, який набрав більше 50% голосів виборців. Якщо ніхто з кандидатів не набирає необхідної кількості голосів виборців, проводиться другий тур, у якому беруть участь два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів.

- Обраною може бути особа старша 25 років.

- Кандидат у депутати повинен проживати на території виборчого округу безперервно протягом 5 років.

- Термін повноважень народних депутатів України 4 роки.

- Право висувати кандидатів у депутати мають політичні партії. Позапартійні громадяни також можуть ставати кандидатами у депутати шляхом самовисування зібравши на свою підтримку 3 тисячі підписів виборців свого округу.

- Не можуть бути кандидатами в народні депутати державні службовці, співробітники правоохоронних органів та судді, якщо вони не подали у відставку за 2 місяці до виборів.

- Згідно із законодавством активного і пасивного виборчого права позбавлені недієздатні особи та особи, що мають непогашену судимість, а також ті, хто знаходиться в місцях позбавлення волі за вироком суду.

- Законопроект не передбачає мінімальної кількості виборців, які мають взяти участь у голосуванні.

«Прийняття цього закону буде сприяти демократизації державного управління та забезпечить представництво регіонів України у Верховній Раді», - підкреслив Олег Березюк.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів