Головна » Новини » Новини та коментарі » Відбувся гала-концерт ІІІ відкритого фестивалю дитячої творчості «Водограй»
21-11-2011, 11:37
Відбувся гала-концерт ІІІ відкритого фестивалю дитячої творчості «Водограй»

20 листопада у м. Жидачеві (Львівщина) відбувся гала-концерт ІІІ відкритого районного фестивалю дитячої творчості «Водограй», який проводився у межах відзначення 22-ї річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини й Всесвітнього дня дитини та нагородження переможців. Організатори: Жидачівська РДА, служба у справах дітей райдержадміністрації. Захід проходив під патронатом Благодійного фонду  «Добре серце».

Районний фестиваль дитячої творчості «Водограй» започаткований Жидачівською РДА у 2009 році в підтримку ініціативи молодіжних громадських організацій «Вектор» та «Наші візії». Він проводиться щорічно. У 2011 році організаторами прийнято рішення запросити до участі у  фестивалі  дітей з інших регіонів та провести його, як ІІІ відкритий районний фестиваль дитячої творчості «Водограй».

Головна мета фестивалю – пошук та підтримка молодих талантів, творчих колективів і окремих виконавців серед дітей та підлітків, збагачення духовного світу дітей, організація їх активного та змістовно-тематичного дозвілля, залучення широкої громадськості, доброчинців до підтримки дитячої і молодіжної творчості.

Цьогоріч у фестивалі взяло участь понад 500 дітей, зокрема: 69 вокалістів, 16 хореографічних колективів, 8 вокальних ансамблів та 8 учасників оригінального жанру не тільки з Жидачівського району, а й з інших районів та міст, зокрема: Перемишлянського і Стрийського районів,  міст Калуша та Стрия.

Фестиваль проводиться серед дітей віком до 18 років у трьох вікових групах у таких номінаціях: вокал (соло, дует, тріо, квартет); хореографія; оригінальний жанр ( клоунада, пантоміма, пародія, гумор);  вокальні та вокально-інструментальні ансамблі. Вперше журі «Водограю» очолював  Леонтій Бебешко (сценічне ім’я Левко Дурко), який прискіпливо та відповідально підходив до визначення переможців. Так, на його думку  у номінації «оригінальний жанр» у зв`язку з низьким рівнем підготовки та виконанням гумористичних творів учасниками фестивалю, призові місця не присудили.

Грамоти та подарунки отримали переможці у всіх номінаціях та вікових групах. Серед них було багато представників Стрийщини, зокрема: у номінації «Хореографія» в середній віковій групі ІІІ місце  посів танцювальний колектив «Росинка» дитячої школи мистецтв с. Лисятичі Стрийського району (керівник Ігор Лесняк);  у номінації  «Вокал», середня група  І місце – дует «Блискунчики» у складі Василенко Анни-Марії та Стриганина Святослава  (Стрийський районний будинок дитячої та юнацької творчості), керівник Ярослав Блискун; у старшій віковій групі ІІІ місце   –  дует у складі Бойко Богдана та Кобільника Богдана   (Дашавська музична школа; керівник Ярослав Пилипів); у номінації «Вокал» (соло) ІІІ місце в молодчій групі – Данильців Марія ( Стрийська дитяча музична школа, керівник Ірина Кецик); спеціальною відзнакою Фестивалю «За драматичний акторський талант у виконанні сучасних естрадних творів» журі  нагородило Христинку Курилишин (дитяча школа мистецтв с. Лисятичі Стрийського району). Найголовніша нагорода Фестивалю «Водограю» з м. Жидачева також «поїхала» на Стрийщину:  ГРАН-ПРІ  журі одноголосно присудило вокалістці Вікторії Сивоус  з дитячої школи мистецтв с. Лисятичі Стрийського району (Керівник Микола Фок).

Прес-служба Благодійного фонду «Добре серце»

 

Відбувся гала-концерт ІІІ відкритого фестивалю дитячої творчості «Водограй»

 

Відбувся гала-концерт ІІІ відкритого фестивалю дитячої творчості «Водограй»

 

Відбувся гала-концерт ІІІ відкритого фестивалю дитячої творчості «Водограй»




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів