Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія за люстрацію
20-04-2015, 00:59
Українська партія за люстрацію

Активісти Української партії взяли участь в блокуванні Конституційного суду, де розглядалась позов депутатів-регіоналів про незаконність прийнятого восени парламентом Закону про люстрацію органів влади від представників злочинного режиму Януковича та співробітників структур КГБ, Комуністичної партії та Комсомолу.

47 депутатів від Опозиційного блоку просили КС визнати неконституційною люстрацію колишніх чиновників, які займали свої посади певний термін за часів президентства Віктора Януковича, і правоохоронців, які переслідували активістів Євромайдану. Також вони оскаржували заборону на заняття державних посад для колишніх керівників Комуністичної партії України і Радянського Союзу. Уперті спроби відмити представників старого режиму викликали гучний громадський резонанс, і під стіни закладу зібрались кілька сотень мітингувальників, які прийшли підтримати закон про люстрацію.

На акції були присутні народні депутати, які ініціювали порушення кримінальних справ проти суддів КС, серед них Олександр Ємець, Єгор Соболєв та Володимир Парасюк.

Зрозуміло, що дратувати обурену громадськість, беручи на себе персональну відповідальність за голосування, судді КС (семеро з яких самі підлягають люстрації) не мали ніякого бажання. Тому, вони вчинили так, як роблять судді, коли хочуть самоусунутись від небажаної справи, або відкласти її «на потім», коли буде слушна нагода: КС відклав на невизначений термін розгляд подання щодо закону про люстрацію. Такі дії пояснили очікуванням висновку Венеціанської комісії.

Таким чином люстрацій ний закон продовжує діяти і маємо надію, що очищення влади буде продовжуватись!

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів