Головна » Новини » Новини та коментарі » Пам'ять про Героїв житиме вічно
30-01-2016, 12:43
Пам'ять про Героїв житиме вічно

Активісти Української парті взяли участь в заходах із вшанування пам’яті Героїв Крут. Заходи пройшли на місці історичних подій – біля Меморіального комплексу «Герої Крут» на станції Крути Чернігівської області та біля пам’ятника Героям-крутянцям на Аскольдовій могилі в Києві.

У вітчизняній історії багато славних перемог українського війська над загарбниками, що хотіли поневолити наш волелюбний народ. Але особливо знаменним був героїчний бій українських воїнів і патріотичної студентської молоді під Крутами 29 січня 1918 року. Цей безсмертний подвиг молодих героїв, який ще називають Подвигом під українськими Фермопілами, назавжди вписаний золотими рядками в нашу історію й літературу. Саме це змагання українського Духу з кількаразово переважаючими силами московських загарбників, що затримав на тиждень ворога, дали змогу українській делегації на переговорах в Бресті добитися визнання Незалежності першої у ХХ столітті української держави – Української Народної Республіки 46-ма провідними державами світу, з більшовицькою Росією включно.

Але трагічні сторінки історії України на цьому не закінчуються. На жаль, криваві події в боротьбі за Незалежність України тривають й досі. І у XXI столітті найкращі сини України продовжують гинути у боротьбі із російськими загарбниками. Низько схиляємо голови перед Захисниками України. Пам'ять про Героїв житиме вічно.

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів