Головна » Новини » Регіональні новини » Олег Канівець: Ми тримаємо в серці нашу пам’ять, ми є міцними і єдиними
23-05-2011, 17:10
Олег Канівець: Ми тримаємо в серці нашу пам’ять, ми є міцними і єдиними

22 травня у селищі Журавно Жидачівського району, що на Львівщині, урочисто відзначили День Героїв.

У заходах взяли участь очільники Жидачівщини, представники політичних партій, громадськості, які наголосили на необхідності вшанування пам’яті усіх героїв, що, не шкодуючи власного життя, боролися за незалежну Україну й загинули з гордо піднятими головами.

Під час урочистостей на території Журавенського навчально-виховного комплексу середньої загальноосвітньої школи-ліцею було відкрито обеліск колишньому учневі цього учбового закладу Юркові Кременю, який очолював організацію ОУН «Месники» та загинув 60 років тому від рук енкаведистів у Дрогобицькій тюрмі. Ініціатором встановлення пам'ятника був брат героя, багаторічний політв’язень ГУЛАГу Йосип Кремінь.

Заступник Голови Політради Української партії, Президент Благодійного фонду «Обдаровані діти» Олег Канівець зазначив: «У нас намагаються вкрасти власну пам’ять та нав’язати чужу. Нас провокують на інші свята і, на превеликий жаль, ми часто на це піддаємось. Але пропри все ми тримаємо в серці нашу пам’ять, ми є міцними і єдиними. Сьогоднішнє свято перш за все для підростаючого покоління, як для продовжувачів славних дій місцевих героїв. Ця свято має бути орієнтиром утвердження наших національних свят і української держави.»

Завершилося свято в Журавно спортивними змаганнями школярів. Переможці отримали подарунки зокрема і від Олега Канівця.

Фото зі Свята

Прес-служба Стрийської організації Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів