Головна » Новини » Регіональні новини » Цими вихідними калушани відзначили 574-й День народження свого міста
31-05-2011, 13:41
Цими вихідними калушани відзначили 574-й День народження свого міста

Свято розпочалося у п’ятницю, 27 травня, встановленням рекорду України з наймасовішого одночасного виконання поставленої композиції віденського вальсу. Також цього дня відбулося свято духовної музики.

У суботу, 28 травня, відбувся фінал міського чемпіонату КВН серед шкільних команд, перемогу у якому здобула команда гімназії під назвою «Гі-га-гу». Міський голова Ігор Насалик надав переможцям право вибору, а саме, їхати в запропоновану подорож до Іспанії, чи ж разом із срібними та бронзовими призерами відвідати не менш захоплюючі Хорватію та Чорногорію – перемогла дружба. Тому у закордонну подорож відправляться команда гімназистів «Гі-га-гу», «Голодранці» з третьої школи та команда «Та ти шо», яка представляла центр художньої творчості.

Проте на цьому сюрпризи не завершились. «Хотінський квартал», який посів четверте місце цього літа відпочиватиме на теплому узбережжі Туреччини. Саме такий подарунок юним калушанам презентувала дружина Ігоря Насалика – Гюзель. Також в цікаву екскурсійну подорож європейськими столицям Прагою та Віднем вирушать кавеенщики п’ятої школи. Такий сюрприз учням зробила одна із калуських туристичних фірм.

У неділю, 29 травня, урочистості розпочалися Богослужіннями у міських храмах. Після того, у палаці культури «Мінерал», відбулася святкова сесія міської ради, яка розпочалася із показу фільму про Калуш та досягнення його мешканців.

Міський голова Калуша, голова Української партії Ігор Насалик наголосив, що місто складається не лише з доріг, будівель, інфраструктури, а в першу чергу із людей. «Потенціал громади міста надзвичайно великий, тому тільки спільними зусиллями ми зможемо досягати позитивних результатів у вирішенні всіх проблем».

Міський голова вручив почесним громадянам Калуша, працівникам різних сфер життєдіяльності нагороди за заслуги перед містом. Крім того, мер запропонував міським депутатам проголосувати за присвоєння звання почесних громадян Калуша своїм попередникам – Степану Різнику та Роману Сушку. Депутати одноголосно підтримали цю пропозицію.

Ігор Насалик від імені свої команди подякував колишнім керманичам міста: «На відміну від інших, ми не ганимо своїх попередників, ми кажемо їм велике дякуємо і запрошуємо до співпраці».

На урочистому засіданні були присутні гості зі всієї України, зокрема міські голови та офіційні делегації з Івано-Франківської, Миколаївської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Київської областей. Делегації з інших міст привезли багато теплих слів та подарунків для міста Калуша.

По закінченню урочистого засідання гості разом з міською владою відвідали виставку місцевих товаровиробників та побували на святі калуських млинців.

Ввечері відзначення Дня міста продовжилося святковим концертом у парку імені Івана Франка. Калушан розважали місцеві співаки та гості зі столиці: Андрій Заліско, гурт «Фреш», Макс Барський, «Океан Ельзи».

Завершилося свято традиційним феєрверком.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів